• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse schrijvende pers kiest voor Jamie Vardy

  Jamie Vardy scoorde dit seizoen al 24 keer.

  Leicester-spits Jamie Vardy is door de Football Writers Association (FWA) uitgeroepen tot Beste Speler van de Premier League. De revelatie in Engeland met 22 doelpunten gaat zijn ploegmaats Riyad Mahrez en N'Golo Kante vooraf. Mahrez werd vorige week door zijn collega-voetballers de beste van Engeland genoemd. Vardy volgt op de FWA-erelijst Eden Hazard op.

  Vardy heeft een groot aandeel in de koppositie van Leicester, dat op een zucht van de allereerste titel in de clubgeschiedenis staat.

  Vardy is een laatbloeier. Tot 2012 speelde hij nog in de Engelse lagere reeksen (Halifax Town en Fleetwood Town). Dit seizoen vindt hij de weg naar doel met de ogen toe. Hij was in het begin elf opeenvolgende competitiematchen trefzeker, waarmee hij het record van Ruud van Nistelrooy afpakte.

  Hij werd beloond met selecties voor de nationale ploeg en scoorde in oefeninterlands tegen Duitsland en Nederland.

  "Dit is een enorme eer", vertelt Vardy op de FWA-website. "Ik wil vooral mijn teammaats bedanken, dankzij hen heb ik dit kunnen presteren. Het was een geweldig seizoen met Leicester, dankzij teamwork staan we waar we staan. We doen er alles aan om de titel te pakken en dit seizoen helemaal onvergetelijk te maken."

  De Bruyne krijgt ook punten

  Naast Vardy, Mahrez en Kante kregen nog vijf Leicester-spelers een nominatie van de FWA-leden (Drinkwater, Schmeichel, Morgan en Simpson). Ook Rode Duivel Kevin De Bruyne, Harry Kane, Dimitri Payet, Sergio Agüero en Dele Alli kregen punten van de jury.