• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mannaert: "Zulte Waregem kloppen, is nu echt wel nodig"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Club Brugge heeft in Genk een stevige tik gekregen. Manager Vincent Mannaert laat de moed niet zakken. "We wisten dat onze start in Play-off I moeilijk zou zijn", zegt hij.

  Club Brugge leek op weg naar een zware 4-0-nederlaag in Genk, al konden Vormer en Meunier in de slotfase nog milderen. "Met die 4-0 dreigde het pijnlijk te worden. Het was goed dat we nog twee keer konden scoren. Zo ga je toch met een ander gevoel terug naar Brugge, al blijft het wel een nederlaag", zegt Vincent Mannaert.

  "De cijfers zijn hard. Ik heb het zelden meegemaakt dat je moet rusten met een 3-0-achterstand na een eerste helft die eigenlijk volledig in evenwicht was. In de spelersgroep leefde niet het gevoel dat we waren weggespeeld, al zit Genk wel in een goeie flow. Ze winnen nu voor de achtste keer op rij in eigen huis. Op dit moment zijn zij misschien wel de best voetballende ploeg in Play-off I."

  "Bij aanvang van de play-offs wisten we dat we een moeilijke start zouden hebben, met drie uitmatchen in de eerste vier wedstrijden. In de eerste twee matchen hebben we gedaan wat we moesten doen, maar we hebben geen bonus kunnen nemen op Anderlecht en Genk. De bonus die we al hadden, kunnen we na Gent-Anderlecht zelfs kwijt zijn."

  "Anderzijds: van onze laatste zes wedstrijden spelen we er nog vier thuis. We hebben dit seizoen al getoond dat we met de steun van de fans tot wat meer in staat zijn dan op verplaatsing. We moeten nu klaarstaan om zaterdag Zulte Waregem te kloppen. Dat is nu echt wel nodig."

  "De druk? Die is sowieso hoog. Als je kampioen wilt worden, moet je je thuismatchen winnen. Het is mijn zevende keer in de play-offs en ik heb geleerd dat het kantelt per speeldag. Nu al conclusies trekken, daar is het te vroeg voor. Er komen nog vier clubs in aanmerking voor de titel. We zijn daar nog bij en we gaan er voluit voor."

  "Vrees dat we Poulain voor een tijdje kwijt zijn"

  Club Brugge ging hard onderuit in Genk en op de koop toe zag blauw-zwart ook nog verdediger Benoit Poulain uitvallen. "Zijn blessure ziet er niet goed uit", zegt Vincent Mannaert.

  "Benoit had echt een krak gehoord in zijn enkel en had heel veel pijn. Ik vrees dat we hem voor een tijdje kwijt zijn. Het is jammer, want met Engels hebben we al een verdediger die de laatste twee wedstrijden gemist heeft. Hopelijk kunnen we Björn recupereren voor zaterdag."