• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maes: "Match tegen Zulte Waregem was belangrijker dan die tegen Club"

  RC Genk klopte afgelopen weekend Zulte Waregem.

  Racing Genk staat voor een zeer interessante week in Play-off I, met thuiswedstrijden tegen Club Brugge en AA Gent. "Dat wordt toch een ander verhaal, maar ik ben heel blij dat we met een goed gevoel in dat verhaal kunnen stappen", zegt Genk-coach Peter Maes.

  "Het gaat snel", vertelde Peter Maes op zijn perspraatje, drie dagen na de belangrijke overwinning op het veld van Zulte Waregem. "Die wedstrijd was belangrijker dan deze thuiswedstrijd tegen Club Brugge", verrast Maes.

  "Die match tegen Essevee was voor ons een topwedstrijd. Het geloof is gegroeid, nu kunnen we met een fris hoofd en zonder druk twee toppers in eigen huis afwerken. We hopen op een goed resultaat, zodat we verder kunnen kijken."

  Wat vond Maes van het spelniveau tegen Zulte Waregem? "Het was al beter dan tijdens de match tegen Oostende. We hebben zes punten behaald tegen Oostende en Zulte Waregem, maar de komende matchen worden een ander verhaal."

  "We zijn wel blij dat we met een goed gevoel in dat verhaal kunnen stappen. Twee toppers na elkaar, ik ben benieuwd hoe we daar op zullen reageren."

  Maes en Genk staan op de vierde plaats. Dromen ze van meer? "We pinnen ons niet vast op een plaats. We zijn voorlopig heel tevreden met de vierde plaats, maar we hebben een hoger doel. We zullen deze week zien hoe we dat moeten bijstellen."