• home
 • video
 • pas verschenen

  Leye is scherp voor wisselspelers: "Ze kunnen basisspelers niet vervangen"

  Leye en Zulte Waregem pakken 1 op 9 in Play-off I.

  Zulte Waregem verloor gisteren zijn tweede thuiswedstrijd in Play-off I. Mbaye Leye was na de wedstrijd zeer kritisch voor zijn ploegmaats. "Genk heeft niet te veel risico's genomen, maar dat moest het ook niet doen. We waren nergens", zegt de topschutter van Essevee.

  Mbaye Leye (33) gaf Zulte Waregem net voor de rust met een penaltygoal nog wat hoop, maar Essevee was uiteindelijk niet opgewassen tegen Racing Genk: 1-2. Leye kon de nederlaag tegen de Limburgers moeilijk verteren.

  "Het begin van de wedstrijd was dramatisch, zoals dat wel vaker bij ons gebeurt", reageerde Leye bij Stadion. "Als Zulte Waregem Dewaest en Kabasele in zijn defensie zou hebben, dan zouden we kunnen spelen voor de Europa League of meedoen voor de 2e en 3e plaats in het klassement."

  "We kunnen doelpunten maken en kunnen offensief spelen. Als we twee verdedigers hebben, dan kunnen we hoger mikken. Genk heeft niet te veel risico's genomen, maar dat moest het ook niet doen. We waren nergens en waren niet gevaarlijk. Dit Zulte Waregem kan niet beter."

  Zulte Waregem miste met Essikal en Lepoint, allebei uitgevallen vorige week tegen Anderlecht, twee basisspelers. Leye gaf hun vervangers niet veel complimentjes.

  "Als je met deze kern twee titularissen moet missen... De bankzitters blijven maar zeuren dat ze willen spelen, maar ze zijn niet in staat om de plaats van de basisspelers in te nemen. We hebben niet de kern die ons toelaat om te zeggen dat we meer willen. We kunnen niet beter."