• home
 • video
 • pas verschenen

  Hiddink: "Vorig jaar was alles mooi voor Hazard, nu is het donker"

  Is er licht aan het einde van de donkere tunnel voor Hazard?

  In zijn wekelijkse persbabbel kwam Chelsea-coach Guus Hiddink nog eens terug op het teleurstellende seizoen van Eden Hazard: "Het contrast tussen vorig seizoen en nu is enorm. Toch is hij weer op de goede weg. Ik heb hem de afgelopen dagen gretig zien trainen."

  Nadat hij vorig seizoen nog tot Speler van het Jaar verkozen werd in Engeland, gaat het Eden Hazard nu heel wat minder voor de wind. Hij kwam nog niet tot scoren in de Premier League en sukkelde ook meer dan hem lief was met blessures. Ook nu is Hazard al meer dan een maand out met een heupblessure.

  "Vorig seizoen was alles heel mooi voor Hazard en dit jaar is het donker voor hem. Het contrast is enorm", beseft ook Hiddink.

  "Ik heb hem de afgelopen dagen wel gretig zien trainen. Dat is de weg die hij moet bewandelen, al is het niet makkelijk."

  "Als je zijn skills ziet op training, zijn spontane acties en zijn bewegingen, dan zijn die van nature perfect. De omstandigheden zijn er, maar de vraag is hoe hij omgaat met dit kwakkelseizoen. Hoe zal hij reageren? Hij kan op een heel hoog niveau spelen, maar het draait niet enkel om talent, ook om ervaring."

  De kraker tegen Manchester City, die vanaf 18u30 met tekstupdates te volgen is in het Sporza Matchcenter, komt nog te vroeg voor Hazard, maar Hiddink heeft er goede hoop op dat de Rode Duivel volgend weekend wel speelklaar raakt.