• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City-Real Madrid en Atletico Madrid-Bayern München

  De halve finales in de UEFA-Champions League zijn bekend.

  In Nyon (Zwi) is geloot voor de halve finales van de Champions League. Een droomfinale tussen Bayern München en Real Madrid kan nog altijd, want de twee Europese grootmachten ontlopen elkaar in de halve finales.

  Loting van de halve finales:

  • Manchester City (Eng) - Real Madrid (Spa)
  • Atletico Madrid (Spa) - Bayern München (Dui)

  De heenwedstrijden in de halve finales vinden plaats op 26 en 27 april. De returns zijn een week later. De finale wordt op zaterdag 28 mei gespeeld in Milaan. De winnaar van City-Real is in die finale de thuisploeg.

  "De Bruyne kan match in zijn eentje laten kantelen"

  Emilio Butragueno, boegbeeld en directeur institutionele relaties bij Real, toonde zich na de loting uitermate op zijn hoede voor de Engelsen van City.

  "In de halve finales kom je sowieso alleen maar grote ploegen tegen. Manchester City heeft spelers van een erg hoog niveau die een wedstrijd op hun eentje kunnen doen kantelen. Ik denk dan aan Silva, De Bruyne en Agüero", zegt Butragueno.

  "De Engelsen staan voor het eerst in de halve finale, hun motivatie zal dus extreem zijn. We zullen twee keer top moeten zijn als we naar de finale willen. We hebben in Duitsland (tegen Wolfsburg) gezien wat er gebeurt als je tien minuten de concentratie verliest. We slikten twee doelpunten, waardoor we het nog erg moeilijk kregen. Tegen City zullen we veel meer op onze hoede moeten zijn."

  Dat Real stadsgenoot Atletico en Bayern ontweek, vindt Butragueno geen pluspunt. "Ik herinner mij vorig jaar, toen iedereen vertelde dat we geluk hadden dat we Bayern en Barcelona ontliepen in de halve finales. Uiteindelijk schakelde Juventus ons uit."

  City: "Slechtste is dat de terugmatch in Madrid is"

  Sportief directeur van City Txiki Begiristain had liever de return thuis gespeeld. "We zagen hoe Real een 2-0-nederlaag tegen Wolfsburg nog kon ombuigen voor eigen volk."

  "Ik denk dat het slechtste is dat we de return in Bernabeu spelen, een indrukwekkend stadion met een roemrijke geschiedenis."

  "Maar we hebben vertrouwen. We willen het Real in beide matchen zo moeilijk mogelijk maken. We willen naar de finale in Milaan en we weten dat het kan."

  "We hebben al mooie dingen laten zien in de vorige rondes. We hebben heel solide verdedigd en we weten dat we voorin spelers hebben die heel wat kansen kunnen creëren."