• home
 • video
 • pas verschenen

  Joachim Van Damme kent zijn lot ten vroegste eind mei

  Joachim Van Damme moet nog even op een uitspraak wachten.

  Het Vlaams Doping Tribunaal heeft geen uitspraak gedaan in de zaak tegen Joachim Van Damme. De middenvelder van KV Mechelen werd midden januari betrapt op cocaïne.

  KV Mechelen-middenvelder Joachim Van Damme (24) testte op 16 januari, na de wedstrijd tegen Westerlo, positief op het gebruik van cocaïne. Hij werd door KVM op non-actief gezet en werd voorlopig geschorst door de KBVB.

  Het Vlaams Doping Tribunaal had de zaak van Van Damme vandaag moeten behandelen, maar de zaak is verdaagd. Het tribunaal wil eerst nog enkele getuigen horen. Dat zal gebeuren op 12 mei, waardoor een uitspraak pas ten vroegste eind mei zal volgen.

  Joachim Van Damme en zijn raadsman Johnny Maeschalck daagden niet op voor de zitting van het Vlaams Doping Tribunaal. Procureur Geert Cheyns eiste de gebruikelijke twee jaar, rechter Bart Meganck verdaagde de zaak.

  Aangezien de verdediging zich beroept op procedurefouten, wil hij eerst de arts die de antidopingcontrole uitvoerde op 16 januari en de begeleider die bij de controle aanwezig was, nog eens horen.