• home
 • video
 • pas verschenen

  Turcq: "Als AA Gent je vraagt, is dat een grote eer"

  Turcq krijgt de leiding over de jeugdwerking en wordt betrokken bij de transfers.

  Patrick Turcq wordt sportief directeur bij landskampioen AA Gent. Hij verliet daarvoor KV Kortrijk. "Dit is voor mij een promotie. Als Gent je vraagt, is dat een grote eer."

  Vanmiddag liet KV Kortrijk weten dat Patrick Turcq de overstap maakte naar AA Gent. Op de website van zijn nieuwe club heeft de sportief manager daar nu zelf ook op gereageerd. "Dit is voor mij een laatste en zeer mooie uitdaging. Enerzijds is dit een zeer mooie sportieve uitdaging, anderzijds is dit ook een promotie."

  "Als Gent je vraagt om de werking te versterken, dan is dat uiteraard een grote eer en moet je die vraag grondig evalueren. Ik heb bovendien altijd een goede relatie gehad met de mensen hier." Door de aanstelling van Turcq kan Gunther Schepens zich nu toeleggen op de scouting.

  "Ik voel me bevrijd dat ik me nu kan bezighouden met wat ik echt goed kan, de scouting, en niet meer met de transferonderhandelingen en de administratie", zegt Schepens, die ook zijn contract verlengde. "Ik ben zeer tevreden dat ik kan samenwerken met Patrick Turcq."