• home
 • video
 • pas verschenen

  Proppen voor Boussoufa, stipsabotage en "De 12e man heeft ook een kalender"

  Boussoufa is geen vriend van de Club-fans.

  Speeldag 2 in de play-offs zit erop. Naast de uitslagen en klassementsverschuivingen onthouden we ook deze opvallende gebeurtenissen. Van een lachende Michel Preud'homme over het doelwit Mbark Boussoufa tot de twaalfde man van KV Kortrijk: de opvallendjes.

  Butelle, de orkestmeester

  Ludovic Butelle eiste bij Club Brugge nog maar eens een hoofdrol op. Bij een 1-0-voorsprong tegen AA Gent hield de doelman van Club een strafschop van Sven Kums uit zijn kooi. De Fransman trok na de overwinning het feestje met de fans op gang. "We are Bruges, super Bruges!".

  Video player inladen ...

  Weer een last van de schouders

  Michel Preud'homme moest door zijn schorsing vanuit de tribunes toekijken hoe Club Brugge met 2-0 won van AA Gent. De trainer van Club staat er voor de match nog gespannen bij, maar na de 1-0 en 2-0 laat Preud'homme samen met de blauw-zwarte supporters zijn emoties de vrije loop.

  Video player inladen ...

  De volle laag

  Mbark Boussoufa ligt als ex-speler van Anderlecht niet in de bovenste schuif bij de aanhang van Club. Dat mocht de Marokkaanse Gentenaar aan den lijve ondervinden toen hij voor de Brugse spionkop een corner wilde trappen. De flesjes en papierproppen vlogen hem rond de oren.

  Video player inladen ...

  Een hartje voor alle mensen van goede wil

  Charleroi speelde zaterdag in eigen huis 1-1 gelijk tegen STVV. Misschien wel belangrijker dan deze wedstrijd in PO II was de actie van de jeugdspelertjes die voor de aftrap een groot hart vormden op de middencirkel. Hun initiatief kadert in "Télévie" van de Franstalige tv-zender RTL, die geld inzamelt voor de strijd tegen leukemie.

  Video player inladen ...

  Balletje trappen voor het goede doel

  Om 19u namen twee ploegen met bekende namen het tegen elkaar op in een benefietmatch van een halfuur. Enkele deelnemers: Olivier Suray, Mehdi Bayat, Tim Smolders, Luigi Pieroni en Walter Baseggio.

  Video player inladen ...

  De strafschopstip mismeesteren: nieuwe episode

  Waasland-Beveren kwam op Moeskroen-Péruwelz niet verder dan een troosteloos gelijkspel (0-0). Dat kon het zichzelf aanrekenen, want in de 91e minuut kreeg Thibault Moulin van Waasland-Beveren de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg vanaf de stip naar de overwinning te trappen. Maar Moulin miste, misschien wel door de sabotage van Jean-Charles Castelletto .

  Video player inladen ...

  "De twaalfde man heeft ook een kalender"

  Dat de matchen van Play-off II lang niet overal een succes zijn, is een understatement. In Moeskroen en op Standard, dat KV Kortrijk ontving, liet de publieke belangstelling het afweten. De supporters van KVK, ook al met zeer weinig, hadden een spandoek meegenomen naar Luik: "De twaalfde man heeft ook een kalender", verwijzend naar de verre trip vanuit West-Vlaanderen op een zondagavond.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  "Als Anderlecht wint is het verre van gedaan en kan RSCA voor de titel gaan"

  Afsluiten doen we met de wijze woorden van Twitter-dichter Michel Verschueren. De eremanager van Anderlecht gelooft nog volop in een nieuwe landstitel voor paars-wit en verkondigt zijn overtuiging aan de lopende band in tweets.