meest recent

Alderweireld is op weg naar Belgisch record in de Premier League

ma 11 april 2016 17:30
      Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vieren tegen Man.United.
      Toby Alderweireld blijft succesvol met Tottenham. Zondag ging Manchester United met 3-0 voor de bijl. De statistieken van de Belg worden almaar indrukwekkender. Zo miste Alderweireld dit seizoen in de competitie nog geen seconde en staat hij ook offensief zijn mannetje.

Toby Alderweireld is dit seizoen een onmisbare schakel in de verdediging van Tottenham. Gisteren speelde onze landgenoot voor de 33e keer dit seizoen de volledige 90 minuten.

Als hij zo doorgaat, levert hij een unieke Belgische prestatie, want nooit eerder speelde een Belgische veldspeler alle mogelijke minuten in een Premier League-seizoen. Zelfs als Alderweireld de laatste vijf wedstrijden niet meer speelt komt hij uit op 87%.

Belgen in de Premier League (exclusief doelmannen)

Een goed offensief rapport

Ook aanvallend staat Alderweireld zijn mannetje. Met zijn goal tegen Manchester United afgelopen zondag, brak hij een persoonlijk record. In zijn hele carrière was hij in geen enkele competitie in één seizoen direct betrokken bij zoveel doelpunten als dit seizoen (6: 4 goals en 2 assists).