Ga naar de inhoud

meest recent

      Wilmots roept Engels, Thorgan Hazard en Guillaume Gillet op, geen Musonda

       vr 18 maart 2016 12:20
      Deze Rode Duivels oefenen dinsdag 29 maart tegen Portugal.
      Marc Wilmots heeft 23 namen bekendgemaakt voor de oefeninterland tegen Portugal op 29 maart in Brussel. Voor Charly Musonda, in vorm bij Betis Sevilla, heeft hij geen plaats. De bondscoach haalt verdediger Bjorn Engels van Club Brugge er wel voor het eerst bij. Thorgan Hazard en Guillaume Gillet keren terug in de selectie.

      Vier vaste waarden zijn er door blessures niet bij tegen Portugal: Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Eden Hazard. "De Bruyne heeft voorsprong op zijn herstelprogramma, maar het is zijn ploeg die beslist wanneer hij klaar is. Ook met Vertonghen gaat het de goede richting uit", zei Wilmots.

      "Eden Hazard heeft een scheurtje. In samenspraak met Chelsea hebben we beslist om hem rust te gunnen. Of ik me zorgen maak over Kompany? Vincent heeft een scheur in zijn kuit, maar het is ditmaal zijn andere kuit. Ik verwacht dat hij over 5 tot 8 weken weer fit is. Garanties hebben we nooit, maar hij heeft veel werkijver en de voorbereiding tot het EK is nog lang. Vincent is mijn kapitein. We bekijken het stap voor stap."

      De enige nieuwkomer is Bjorn Engels van Club Brugge. "Hij is een speler voor de toekomst. Na zijn blessures speelt hij de laatste tijd goed. Ik wil hem aan het werk zien."

      Charly Musonda is er niet bij. Hij zit in de selectie van de beloften. "Die jongen heeft nog maar een aantal matchen gespeeld op het hoogste niveau. Hij is goed, maar het moet stap voor stap gaan. Kijk naar Tielemans. Hij kreeg veel aandacht, maar heeft het nu wat moeilijk. Musonda moet eerst vier of vijf maanden spelen. Hij is interessant, maar op de flank hebben we veel mogelijkheden."

      "Lukaku moet zich aanpassen aan het collectief"

      Een aantal spelers keert terug in de selectie. Thibaut Courtois en Nacer Chadli zijn terug uit blessure. Opvallender is de terugkeer van Thorgan Hazard en Guillaume Gillet.

      "Gillet toont in Frankrijk dat hij in topvorm is en bij de nationale ploeg heeft hij er geen probleem mee om als rechtsachter te spelen. Hij weet wat verdedigen is."

      "Thorgan Hazard speelt in Duitsland, een veeleisende competitie. Hij is een interessante speler omdat hij volgens mij goed de rol van De Bruyne kan overnemen."

      Vooraan maakt Wilmots geen verrassende keuze: Romelu Lukaku, Divock Origi, Christian Benteke en Mitchy Batshuayi. Gaat Wilmots het spel meer afstellen op man in vorm, Lukaku? "Nee, hij moet zich aanpassen aan het collectief. We weten dat hij sterk is in de diepte, maar hij kaatst ook beter en beweegt beter. Wie scoort maakt voor mij niet uit."

      Van landskampioen AA Gent zit niemand in de selectie voor Portugal. "Als ik goed geïnformeerd ben, zijn Sven Kums en Laurent Depoitre geblesseerd. Mijn drie doelmannen voor het EK zijn Courtois, Mignolet en Gillet. Na het toernooi komen Sels en Casteels in aanmerking."

      "Er is geen contact geweest met Bordeaux"

      In enkele kranten werd Marc Wilmots deze week genoemd als topkandidaat om volgend seizoen de nieuwe trainer van Bordeaux te worden. Tijdens de persconferentie werd de bondscoach gevraagd of dat verhaal klopt. Zijn reactie was heel kort.

      "Ik ben gecontacteerd door een kasteel in de Bordeaux, maar niet door Girondins de Bordeaux. Er is geen contact geweest met de club, dus ik kan er niets over zeggen."

      Selectie Portugal:

      • Doelmannen: Anthony Lopes (Lyon/Fra), Eduardo (Dinamo Zagreb/Kro), Rui Patrício (Sporting)
      • Verdedigers: Bruno Alves (Fenerbahçe/Tur), Cédric en José Fonte (Southampton/Eng), Eliseu (Benfica), Pepe (Real Madrid/Spa), Raphael Guerreiro (Lorient/Fra), Ricardo Carvalho (Monaco/Fra), Vieirinha (Wolfsburg/Dui)
      • Middenvelders: Adrien Silva (Sporting), João Mário (Sporting), William Carvalho (Sporting), André Gomes (Valencia/Spa), Bernardo Silva (Monaco/Fra), Danilo Pereira (FC Porto), Renato Sanches (Benfica)
      • Aanvallers: Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Spa), Danny (Zenit/Rus), Éder (Lille/Fra), Nani (Fenerbahçe/Tur), Rafa (SC Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas/Tur)
      selectie Rode Duivels voor België-Portugal
      DoelmannenThibaut CourtoisChelsea (Eng)
       Jean-François GilletKV Mechelen
       Simon MignoletLiverpool (Eng)
      VerdedigersToby AlderweireldTottenham (Eng)
       Dedryck BoyataCeltic Glasgow (Sch)
       Jason DenayerGalatasaray (Tur)
       Bjorn EngelsClub Brugge
       Guillaume GilletNantes (Fra)
       Nicolas LombaertsZenit (Rus)
       Jordan LukakuKV Oostende
       Thomas VermaelenBarcelona (Spa)
      MiddenveldersYannick CarrascoAtletico Madrid (Spa)
       Nacer ChadliTottenham (Eng)
       Mousa DembéléTottenham (Eng)
       Marouane FellainiManchester United (Eng)
       Thorgan HazardMönchengladbach (Dui)
       Dries MertensNapoli (Ita)
       Radja NainggolanAS Roma (Ita)
       Axel WitselZenit (Rus)
      AanvallersMichy BatshuayiMarseille (Fra)
       Christian BentekeLiverpool (Eng)
       Romelu LukakuEverton (Eng)
       Divock Origi Liverpool (Eng)
      Beloften voor Moldavië-België (23/3) en België-Montenegro (28/3)
      DoelmannenMerveille GobletWaasland-Beveren
       Guillaume HubertStandard
       Davy RoefAnderlecht
      VerdedigersTimothy CastagneRC Genk
       Corentin FioreStandard
       Thomas FoketAA Gent
       Michaël HeylenAnderlecht
       Joris KayembeRio Ave (Por)
       Samy MmaeeStandard
      MiddenveldersSamuel BastienAvellino (Ita)
       Theo BongondaCelta de Vigo (Spa)
       Julien De SartMiddlesbrough (Eng)
       Dennis PraetAnderlecht
       Youri TielemansAnderlecht
      AanvallersTuur DierckxClub Brugge
       Baptiste GuillaumeRijsel (Fra)
       Charly MusondaBetis Sevilla (Spa)
       Maecky NgomboRoda JC (Ned)
       Benito RamanSTVV
       Leandro TrossardOH Leuven