• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury over arbitrage: "Dit kan niet, dit is erover"

  Voor Francky Dury was de arbitrage de gebeten hond.

  Francky Dury heeft scherp gereageerd na de nederlaag van Zulte Waregem in Kortrijk. De trainer van Zulte Waregem haalde uit naar de arbitrage. "Dit moet stoppen, want dit is een slecht verhaal voor het Belgische voetbal en de arbitrage", zegt Dury.

  Zulte Waregem heeft gisteren een slechte zaak gedaan in de strijd om het laatste ticket voor Play-off I. Francky Dury was na de nederlaag in Kortrijk niet te spreken over de arbitrage in Kortrijk en de buitenspelgoal in Standard-Genk.

  "Ik ben ontgoocheld en het is niet de eerste keer dit seizoen, we hebben dit al eerder meegemaakt", zegt Dury. "Dit moet stoppen, want dit is een slecht verhaal voor het Belgische voetbal en de arbitrage. We moeten af van dit verhaal."

  "De scheidsrechters moeten hun verantwoordelijkheid leren nemen. Wij werken een hele week naar een wedstrijd toe en dan worden drie Franstalige scheidsrechters gekozen voor een West-Vlaamse derby die elk jaar beladen is."

  "Ik vind dat dit niet kan. Ik ben zwaar ontgoocheld en probeer mijn woorden te wikken en te wegen, want ik wil niet gestraft worden. Ik probeer een voorbeeld in de reactie te zijn, maar dit is erover."