• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "Buitenwereld lik op stuk gegeven? Ik heb al genoeg verwezenlijkt"

  Moeskroen-Péruwelz is na de stuntzege tegen Anderlecht gisteren zo goed als zeker van het behoud in eerste klasse. "Het parcours dat we op 7 speeldagen hebben afgelegd, is magnifiek", zegt Glen De Boeck, de trainer van Moeskroen.

  Glen De Boeck kreeg midden januari Moeskroen-Péruwelz onder zijn hoede, nadat de club afscheid genomen had van coach Cedomir Janevski. Moeskroen stond toen 15e in het klassement, maar lijkt enkele weken later gered.

  "Als analist had ik gezegd dat Moeskroen het moeilijk zou krijgen, wegens het programma en de omstandigheden die er toen waren. Die uitspraak heeft me altijd achtervolgd", vertelt De Boeck, daags na de zege tegen Anderlecht, aan Sporza.

  "Maar ik ben aan deze opdracht begonnen met het gevoel dat het mogelijk was. Anders had ik dat niet gedaan. Als je dan bekijkt welk parcours we op 7 speeldagen hebben afgelegd: dat is magnifiek."

  De Boeck was enkele jaren niet meer op de Belgische velden te zien, maar greep zijn kans bij Moeskroen. "Ik heb lang moeten wachten. Dan heb je niet veel keuze: ofwel geloof je in jezelf en denk je dat je die situatie rechtzet, ofwel doe je het niet en hoop je op een andere opportuniteit."

  "Of ik de buitenwereld nu lik op stuk heb gegeven? Neen, ik denk dat ik al genoeg zaken in het voetbal verwezenlijkt heb om nu te zeggen dat ik mezelf weer bewezen heb."

  "Toekomst? Nog te vroeg om er uitspraken over te doen"

  Het contract van Glen De Boeck bij Moeskroen-Péruwelz loopt aan het einde van dit seizoen af. Hoe ziet zijn toekomst eruit?

  "Ik wil graag naar Play-off II. Daarna zien we wel wat de plannen van de club en mijn plannen zijn en hoe we elkaar kunnen vinden. Het is nog iets te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen", besluit De Boeck.