• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse tv ziet verdachte gokpatronen bij Oostende-Waasland-Beveren

  De reportage van ARD/WDR werd vanavond uitgezonden.

  In een reportage over matchfixing van de Duitse zenders ARD en WDR wordt Oostende-Waasland-Beveren (3-3) als verdacht bestempeld. Er zou opvallend veel ingezet zijn dat er drie goals of meer zouden vallen. De FIFA zou ook een onderzoek voeren. Bij Oostende vallen ze uit de lucht.

  Wij herinnerden ons de 3-3 van KV Oostende-Waasland-Beveren als die van het geweldige debuut van Siebe Schrijvers bij Waasland-Beveren. Hij pakte al vroeg in de match uit met twee pareltjes van doelpunten.

  Maar Duitse onderzoeksjournalisten onthielden iets anders. Zij hoorden bij grote gokbedrijven dat er heel veel werd ingezet op de voorspelling dat er minstens drie doelpunten zouden vallen.

  Die voorspelling kwam trouwens al na 17 minuten uit. Tussen de goals van Schrijvers had Akpala voor Oostende gescoord. 

  Diezelfde avond zou in de Nederlandse competitie ook verdacht veel ingezet zijn op een zege van NEC tegen Willem II (1-0).

  Het onderzoek leidde naar gokkantoren in het zuiden van Duitsland. Daar werden de inzetten geplaatst over verschillende kantoren.

  De matchen werden gecombineerd met "cleane" matchen in meervoudige weddenschappen om de mogelijke manipulatie te camoufleren. Volgens de documentairemakers werden de matchen gerapporteerd aan de wereldvoetbalbond FIFA.

  Oostende: "We weten van niets"

  Luc Devroe, sportief manager van KV Oostende, valt in een eerste reactie bij Sporza uit de lucht. "We zijn helemaal niet op de hoogte. We werden niet geïnformeerd, ook niet door de FIFA. We hebben ook nooit iets verdachts gemerkt."

  "Ik weet uit die match nog dat het allemaal wereldgoals waren. Bij die doelpunten van Schrijvers mocht je nog met twee keepers spelen, dan waren die nog onhoudbaar. En ook de goal van Akpala was een pareltje."

  Ook bij Waasland-Beveren en bij de voetbalbond was niemand al op de hoogte.

  Klik hier en bekijk de reportage op de site van ARD. (tot 9 maart)

  Het stukje over Oostende-Waasland-Beveren komt na 22 minuten.