• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Geen twijfel mogelijk: Sjachtjor is favoriet"

  Besnik Hasi had Sjachtjor Donjetsk het liefst vermeden.

  Anderlecht zag Sjachtjor Donjetsk als tegenstander uit de Europa League-potten geloot worden. Trainer Besnik Hasi is op zijn hoede. "Ik had gehoopt om Sjachtjor te vermijden, want het is een lastige verplaatsing tegen een echte topclub."

  Een dag na de knotsgekke wedstrijd tegen Olympiakos kent Anderlecht zijn tegenstander in de achtste finales: het Oekraïense Sjachtjor Donjetsk. "Sjachtjor is sowieso favoriet. Laat daar geen twijfel over bestaan", zei Hasi.

  Sjachtjor Donjetsk is de Oekraïense vicekampioen en staat momenteel op een gedeelde leidersplaats in de competitie. "Voor de loting had ik geen voorkeur, maar ik had toch gehoopt om Sjachtjor te vermijden", zei Hasi.

  "Het is een lastige verplaatsing tegen een echte topclub, die elk jaar voor de titel speelt in Oekraïne. Maar het zijn allemaal topclubs in deze fase van de Europa League. Wij doen nog mee in dit toernooi en dat is op zich al positief."

  "Heel veel kennen we momenteel nog niet van Sjachtjor, maar we hebben nog tijd om de tegenstander te scouten", besloot de Anderlecht-trainer. Voor Anderlecht wordt het de eerste confrontatie ooit met Sjachtjor Donjetsk.

  Hasi: "Overwinning heeft mentale boost gegeven"

  Veel tijd heeft Anderlecht niet om te herstellen van de slopende wedstrijd tegen Olympiakos, want zondag wacht Standard al. "We hebben fysiek afgezien, maar we hebben ook een mentale boost gekregen", zei Hasi.

  "Ik hoop dat we de kracht nog vinden om zondag alles te geven. Hopelijk krijgen we het stadion achter ons en geeft de boost ons een duw naar de nodige drie punten."