• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent over slechte grasmat: "Ook onze mensen waren eerst positief"

  Het gras in de Ghelamco Arena in betere tijden.

  Enkele weken voor het begin van de Play-offs heeft AA Gent er een zorgenkind bij. De grasmat in de Ghelamco Arena is na twee wedstrijden al in erbarmelijke staat. "Er is inderdaad een fout soort gras gezaaid", zegt commercieel directeur Patrick Lips.

  Na de groepsfase van de Champions League evalueerde de UEFA de grasmat van alle deelnemende clubs. Het gras in de Ghelamco Arena kreeg geen goede score en dus vroeg Gent UEFA-consulent en grasspecialist Richard Hayden om advies.

  Op voorspraak van Hayden werd beslist om een nieuwe grasmat aan te kopen bij een gespecialiseerde firma in Engeland. Maar al na de eerste thuismatch tegen Moeskroen vertoonde het veld opnieuw tekenen van verval. 

  "Het probleem is inderdaad dat de grasmat voor een deel bestaat uit een verkeerde grassoort", bevestigt commercieel directeur Patrick Lips berichten vandaag in de kranten. "Anders dan wat ik gelezen heb, was onze greenkeeper trouwens wel betrokken bij de keuze voor dit gras."

  "We hebben twee vertegenwoordigers van de club naar Engeland gestuurd om elk aspect van deze grasmat uit te testen en hun advies was unaniem positief."

  "Of er dan fouten zijn gemaakt? Dat weet ik niet. De consulent van de UEFA, Richard Hayden, was betrokken bij de grasmatten op het WK in Brazilië en zal dat ook zijn op het EK in Frankrijk. Ik weet echt niet wat er in Gent is fout gegaan."

  "De Engelse firma erkent dat er een fout is gemaakt. We zijn in overleg en werken intensief samen aan een definitieve oplossing."