• home
 • video
 • pas verschenen

  Julien Gorius verlaat na 10 jaar de Belgische competitie

  Julien Gorius speelde bijna 400 matchen in België.

  In het zog van Ramires, Lavezzi en Jackson Martinez trekt ook Julien Gorius naar de Chinese competitie. De Franse middenvelder verlaat Racing Genk voor Changchun Yatai.

  Julien Gorius speelde iets meer dan tien jaar in België, eerst bij FC Brussels, daarna voor KV Mechelen en ten slotte voor Racing Genk.

  In die periode profileerde hij zich als een vlotscorende en fijnbesnaarde middenvelder. Met Genk won hij in 2013 zijn enige prijs, de Beker van België.

  Maar onder Peter Maes was er nauwelijks nog plaats voor Gorius. Een aanbod van Changchun Yatai klonk dan ook als muziek in zijn oren.

  Changchun Yatai is de kampioen van China van 2007, maar in het geweld van de voorbije weken werd de club uit het noorden van het land overvleugeld. De Boliviaan Marcelo Moreno (ex-Werder en Sjachtjor) was voor Gorius de opvallendste transfer.

  Of Racing Genk ook kan profiteren van de exorbitante transferbedragen die tegenwoordig in China betaald worden, liet de club niet weten. "We danken Julien voor de mooie samenwerking en wensen hem het allerbeste bij zijn nieuwe avontuur", laat Genk weten.