• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Waasland-Beveren: "Pas na redding met Vreven praten"

  Dirk Huyck (r) nam nog maar pas de voorzittersstoel over van Jozef Van Remoortel (l).

  Niet alleen coach Stijn Vreven, maar ook voorzitter Dirk Huyck van Waasland-Beveren vroeg én kreeg een reactie van zijn spelers na de 6-1 in Genk. En wat voor één: Anderlecht werd in een dramatische match met 1-0 thuis geklopt: "De jongens vochten als leeuwen", reageerde Huyck bij Sporza.

  De 6-1 vorige week in Genk deed pijn aan het hart van iedereen die Waasland-Beveren gezind was. "Het was de enige wedstrijd dit seizoen dat we door de mand vielen. Het was geen goeie match en we lieten ons hoofd te rap hangen."

  "Maar voor de rest kun je van ons seizoen niet veel zeggen. De ploeg toonde altijd heel veel spirit en dynamiek."

  "Direct na de match in Genk hebben Stijn en ik besloten om op dezelfde manier voort te werken. De pers heeft ons langs allen kanten proberen in een bepaalde richting te duwen (lees: een ontslag, red), maar we zijn kalm gebleven. Stijn en ik hadden elke dag een goed contact en hebben de spelersgroep heel sterk gemotiveerd. Ook de dag van de match nog."

  "En het resultaat was duidelijk: de jongens waren klaar voor deze prestatie en hebben gevochten als leeuwen. Dat is en moet ons handelskenmerk zijn voor de toekomst."

  "Wissels van Vreven maken de goal"

  Toch was er even twijfel bij Huyck, toen voor de rust Maric werd uitgesloten: "Op dat moment denk je: oei, wat gaat er weer gebeuren vanavond? En dan zie je dat de spelers gaan rechtstaan en blijven vechten. Ik was blij met de 0-0 bij de rust."

  "Je weet dat het dan moeilijk wordt in de tweede helft, al vond ik niet dat Anderlecht een grote druk oplegde. Toch kropen we twee à drie keer door het oog van de naald. Toen kwam die uitsluiting van Anderlecht, al vond ik persoonlijk niet dat Praet daar een fout maakte een uitsluiting waard."

  "Bij de vrijschop voelde je de spanning en Vanzo scoort dan toch weer zoals op Anderlecht." Huyck loofde de wissels van Vreven. "De twee wissels van Vreven maken de goal: Nabab lokte de fout uit en Vanzo scoorde. Dat was super."

  "Na de redding praten we met Vreven over volgend seizoen"

  Huyck wil het vel van de beer wel nog niet verkopen voor hij geschoten is: "Het is nog iets te vroeg om te zeggen dat we gered zijn. We hebben nog zeker een punt nodig. We hebben nog drie wedstrijden met haalbare kaarten (Charleroi, KV Mechelen en Westerlo). Als we met dezelfde spirit als tegen Anderlecht spelen, kunnen we nog een aantal punten halen. Ik vind ook dat we een 12e of 13e plaats verdienen met onze prestaties van dit jaar."

  Huyck gaf toe dat er vorige week spanning op de club zat. "Dat is ook logisch. Wij zijn een heel jong bestuur dat voor een grote opdracht staat. Maar die opdracht lijkt te lukken. En dan denk ik dat we volgend jaar een mooi seizoen kunnen maken."

  Het is nog niet zeker dat dat met Vreven zal zijn: "Ik denk dat we eerst ons doel, de redding, moeten realiseren en daarna moeten we met de coach en enkele spelers praten om te zien hoe we onze ploeg zullen uitbouwen."