• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Misschien zijn mijn spelers mentaal vermoeid"

  Hein Vanhaezebrouck zal zijn spelers moeten oppeppen.

  Landskampioen AA Gent zit in een dip. "Mijn jongens hebben zo veel goeie wedstrijden gespeeld. Nu is het even minder. Daar moeten we samen door", reageert coach Hein Vanhaezebrouck.

  "Plots twijfelen ze"

  In de halve finales van de beker liep het mis tegen Club Brugge, woensdag slikte Gent drie doelpunten in de Champions League tegen Wolfsburg (2-3) en vanmiddag ging de kampioen kopje onder in Oostende (5-2).

  "Ze hebben mij ook verrast. Na woensdag had ik een reactie in positieve zin verwacht", reageert Hein Vanhaezebrouck op bij Sporza.

  "Spelers die een sterk seizoen draaien, beginnen nu plotseling aan alles te twijfelen. Ze wachten en aarzelen te veel. Ze schuiven voorzichtig in om dan toch terug te draaien."

  "Ik kan de jongens niks verwijten. Ze hebben al zo veel goeie wedstrijden gespeeld. Nu is het even minder. Daar moeten we samen door. Misschien zijn ze niet fysiek, maar wel mentaal vermoeid."

  "Kwek kwek kwek"

  Hoge bomen vangen veel wind. Dat voelt nu ook Hein Vanhaezebrouck. "Het is feest bij alle andere clubs. Mensen verheugen zich als het een keer niet goed gaat met AA Gent", merkt de coach op.

  "Je ziet wel hoe onze status veranderd is. Vroeger was het "kwek kwek kwek" als je een keer won van AA Gent. Nu hebben ze de kampioen geklopt."

  "Ik heb daar totaal geen probleem mee. Ik kan daar perfect mee leven. We komen er wel door. Daar heb ik vertrouwen in."

  "In de drie komende wedstrijden moeten we zo veel mogelijk punten proberen te pakken om voorin te blijven. En dan hebben we enkele weken om ons voor te bereiden op de play-offs. Die zullen ons deugd doen."

  Beluister het interview met Hein Vanhaezebrouck