• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Praet vertrekt na dit seizoen"

  Dennis Praet is aan zijn laatste maanden bezig bij Anderlecht.

  Herman Van Holsbeeck was gisteravond te gast bij RTL. De manager van Anderlecht sprak er duidelijke taal over de toekomst van Dennis Praet en Anthony Vanden Borre.

  Dennis Praet kreeg onlangs nog een stevige veeg uit de pan van voorzitter Roger Vanden Stock. "Hij kiest zijn matchen uit en soms hebben we de indruk dat hij meer bezig is met een transfer", was Vanden Stock scherp voor de middenvelder.

  Hoe dan ook lijkt die transfer er in de zomer aan te komen, want op RTL was Herman Van Holsbeeck duidelijk over de toekomst van Dennis Praet. "Iedereen weet dat hij Anderlecht op het einde van het seizoen zal verlaten", sprak Van Holsbeeck.

  "Hij wilde vorig jaar al naar een grote club verhuizen, maar dat is toen niet gelukt. Dennis heeft een duidelijke boodschap gekregen van onze voorzitter. Hij weet ook dat hij nog een vijftiental wedstrijden tot het uiterste moet gaan en dat we daarna een mooie club zullen vinden voor hem."

  Anthony Vanden Borre hoeft dit seizoen niet meer te rekenen op een terugkeer in de A-kern. "Voor hem is er maar één optie: trainen met de U21 en daar zijn goeie mentaliteit tonen. Je weet dat er veel kan veranderen in het voetbal. Wat vandaag onmogelijk is, kan morgen misschien wel."

  "De conditie van Anthony is niet slecht, maar niet top zoals het zou moeten voor een speler van het eerste elftal. Of hij nog kan terugkeren voor het einde van het seizoen? Dan moet ik neen antwoorden."

  Bekijk het interview met Herman Van Holsbeeck: