• home
 • video
 • pas verschenen

  Poetin-T-shirt komt Lokomotiv-speler duur te staan

  "Ik heb respect voor mijn president", verdedigde de speler zich.

  Lokomotiv Moskou-speler Dmitri Tarasov heeft van zijn club een boete van maar liefst 300.000 euro gekregen omdat hij na de partij tegen Fenerbahçe een shirt toonde met daarop een afbeelding van de Russische president Vladimir Poetin. Een stunt die bij de Turken in het verkeerde keelgat schoot.

  Dmitri Tarasov zorgde na afloop van het verloren Europa League-duel tegen de Turkse club Fenerbahçe voor commotie. Hij trok zijn wedstrijdshirt uit en toonde een T-shirt met een afbeelding van de Russische president Poetin. Dat ligt gevoelig want sinds het Turkse leger in november een Russische straaljager uit de lucht schoot, zijn de verhoudingen tussen Rusland en Turkije verstoord.

  Niet alleen zijn club kon niet om de stunt lachen, de 28-jarige middenvelder mag zich ook nog aan een sanctie van de UEFA verwachten. De Europese Voetbalbond opende woensdag al een disciplinaire procedure, omdat volgens de UEFA-reglementen politieke of religieuze boodschappen niet toegelaten zijn op de velden.

  In de terugwedstrijd mag Tarasov volgende week sowieso niet meespelen.Hij liep in Istanboel immers tegen zijn derde gele kaart in deze campagne aan en zit daardoor een schorsingsdag uit.