• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Ik hoop snel opnieuw fit te zijn"

  Jan Vertonghen werkt hard aan zijn comeback.

  Jan Vertonghen ligt in de lappenmand met een knieblessure, maar desondanks blijft Tottenham het erg goed doen. "Ik wil er zo snel mogelijk weer bij zijn", vertelt de Rode Duivel.

  Jan Vertonghen moest toekijken hoe zijn ploegmakkers afgelopen weekend een knappe 1-2-overwinning boekten op het veld van Manchester City. "Het is lastig om te moeten zien hoe je ploegmaats samen met de fans een zege vieren op het veld van City. Op zulke momenten wil je erbij zijn. Dat motiveert me om zo snel mogelijk terug te komen", vertelt Vertonghen op de website van Tottenham.

  Vertonghens revalidatie verloopt wel volgens schema. "Bij een blessure stelt de medische staf altijd een datum voorop wanneer je opnieuw fit zal zijn. Het doel van een speler is altijd om sneller weer paraat te zijn. Ik kan al opnieuw lopen en boek elke dag vooruitgang, maar het is hard werken en ik heb nog tijd nodig."

  "Ik hoop dat ik rond de interlandbreak (eind maart, red) kan terugkeren en opnieuw mijn steentje bijdragen. Ik krijg veel steun van mijn ploegmaats en van de staf. Iedereen doet zijn best om me het gevoel te geven dat ik erbij hoor. Ik ben heel goed omringd."

  Vertonghen looft ook zijn vervanger Kevin Wimmer. De Oostenrijker doet het uitstekend in de plaats van onze landgenoot. "Ik wist al langer dat hij een heel sterke speler was. Dat drijft mij ook om steeds beter te doen. De concurrentie is wat deze ploeg zo sterk maakt."