• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wolfsburg had les van Club Brugge héél goed onthouden"

  De teleurstelling was groot bij de spelers van AA Gent.

  Eddy Snelders zat gisteravond als co-commentator in de Ghelamco Arena voor Gent-Wolfsburg. "Het was toch even schrikken", vertelt Snelders, die een onherkenbaar Gent zag. "Je kunt maar zo goed spelen als de tegenstander toelaat."

  AA Gent kon in de slotfase nog milderen van 0-3 tot 2-3. "Behalve de laatste tien minuten heeft Gent nooit voet aan de grond gekregen. Dat was toch even schrikken, want we hadden verondersteld dat Wolfsburg in een mindere periode zat", zegt Eddy Snelders.

  "Maar Gent holde vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. Wolfsburg had de les die Club Brugge gegeven had héél goed onthouden: heel goed opjagen, heel veel druk en heel veel duelkracht. Daardoor kon Gent - op de laatste tien minuten na - nooit in de wedstrijd komen."

  "Hein Vanhaezebrouck was boos op zijn spelers, maar je kunt maar zo goed spelen als je tegenstander toelaat. Dat is gisteren nog maar eens bewezen. Vanhaezebrouck was vooral ontgoocheld dat er vanaf het begin te weinig weerwerk was."

  "Gent heeft zich laten verrassen door de agressieve Duitsers, die in alle niveaus sterker waren. De oplossing werd niet gevonden op het veld. Gent werd weggedrukt en beknot in zijn spel. Achteraan zagen we dan ook nog eens de ene blunder na de andere."

  "We wisten al dat Gent in de problemen kan komen als je de achterste spelers opjaagt. Nu werden ze ook nog eens gepakt op hun defensieve sterkte. Die paar individuele fouten mogen op dat niveau niet gebeuren, want je betaalt ze cash. Al die dingen maken samen dat we niet het Gent zagen dat we kennen."

  "Niet zeker dat Boussoufa rol van betekenis had kunnen spelen"

  Mbark Boussoufa werd niet op de spelerslijst gezet voor de Champions League. Wat als de Marokkaan er toch was bij geweest tegen Wolfsburg? "In die laatste tien minuten had hij misschien nog iets kunnen forceren, maar ervoor voetbalde Gent te ver van het doel van Wolfsburg om Boussoufa een belangrijke actie te kunnen laten ondernemen", denkt Snelders.

  "De beslissing om hem niet op de CL-te zetten was op die moment de juiste keuze. Je mag niet vergeten dat de timing van zijn komst heel moeilijk was. En ja, hij heeft een goeie wedstrijd gespeeld, maar - met alle respect - het was maar tegen Moeskroen."

  "Tegen Wolfsburg lag het tempo toch veel hoger en waren de duels veel steviger. Ik ben dus niet zeker dat Boussoufa gisteravond een rol van betekenis had kunnen spelen."

  Wat met de terugwedstrijd? "Het is een cliché, maar in voetbal is alles mogelijk. De mogelijkheden zijn wel heel beperkt. Wolfsburg zal opnieuw heel gemotiveerd zijn. Ze weten dat er heel veel op het spel staat. Ze hadden hier de match in handen en dat zullen ze in Wolfsburg opnieuw willen doen."

  "Hein Vanhaezebrouck zei dat zijn ploeg geen kans meer had. Dat zegt hij vooral om zijn eigen spelers te motiveren en iedereen te ontlasten van moeilijke vragen. Vanhaezebrouck meent dat natuurlijk niet, hij hoopt altijd op een verrassing. Maar we moeten realistisch zijn: die kans is héél, héél klein."

  Beluister het volledige gesprek met Eddy Snelders: