• home
 • video
 • pas verschenen

  United-fans plannen protest tegen hoge EL-ticketprijzen

  De fans van United vinden 91 euro voor een ticket toch wat veel.

  Voor de EL-uitwedstrijd tegen Midtjylland zouden de supporters van Manchester United 90 euro moeten neertellen. Dat vinden de misnoegde United-fans van het goede te veel en dus plannen ze alvast een protestactie.

  Vorige week nog maakten de Liverpool-bazen hun beslissing ongedaan om de ticketprijzen in de Premier League te verhogen na supportersprotesten. Nu zijn de fans van Manchester United niet te spreken over de prijzen voor de EL-confrontatie in Midtjylland.

  De Deense club vraagt aan de bezoekende fans maar liefst 91 euro voor een kaartje. In de voorrondes van het Europa League vroegen ze maar 28 euro toen de supporters van Southampton op bezoek kwamen. Voor de drie uitwedstrijden in de Champions League samengeteld moesten de United-fans 95 euro betalen.

  Bij Midtjylland verdedigen ze hun beslissing. "We zijn een club uit een kleine regio in Denemarken en deze wedstrijd is een bekerfinale voor ons. Net daarom moeten we er het maximum uithalen. Als je kijkt naar vraag en aanbod, hadden de prijzen zelfs nog kunnen oplopen", besluit Claus Steinlein, bestuursvoorzitter van Midtjylland in de Daily Telepgraph.