• home
 • video
 • pas verschenen

  Renard volgt Lawarée op als sportief directeur van Standard

  Renard verlaat KVM.

  Er is een personeelswissel doorgevoerd in het organigram van Standard. De 36-jarige Olivier Renard verlaat KV Mechelen en volgt in Luik Axel Lawarée op.

  Enkele Franstalige kranten meldden vanochtend al dat Axel Lawarée aan zijn laatste uren bezig was als sportief directeur van Standard. De voormalige spits belandde in 2014 als raadgever van toenmalig voorzitter Roland Duchâtelet aan de boorden van de Maas en kreeg vorig jaar promotie bij de matchsovername van Bruno Venanzi.

  Nu moet Lawarée na vijf maanden als sportief directeur echter al weer een stap terugzetten, omdat er ontevredenheid heerst over zijn manier van werken.

  Olivier Renard is zijn opvolger als sportieve leider. Renard, tussen 2005 en 2008 doelman bij Standard, trekt per direct de deur achter zich dicht bij KV Mechelen, waar hij vorige zomer de fakkel overnam van de gepensioneerde Fi Vanhoof.

  "Nu bekijken hoe we Renard vervangen"

  "De samenwerking tussen Olivier Renard en KV Mechelen stopt met onmiddellijke ingang", bevestigt KVM-voorzitter Johan Timmermans. "Olivier heeft een aanbod van Standard gekregen."

  Wie de touwtjes nu in Mechelen in handen zal nemen, is een vraagteken. Timmermans: "We bekijken de komende uren en dagen hoe we de functie van sportief directeur opnieuw kunnen invullen."