• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-speler Nicky Butt leidt de United-academie

  Nicky Butt moet de United-spelers van morgen opleiden.

  Nicky Butt is het nieuwe hoofd van de jeugdacademie van Manchester United. De voormalige United-speler werd er zelf opgeleid, samen met Ryan Giggs, Paul Scholes en David Beckham.

  De academie van Manchester United is voornamelijk bekend voor de 'Class of '92', de gouden generatie met David Beckham, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville, Paul Scholes en dus ook Nicky Butt. Die laatste gaat nu dus zelf de befaamde academie leiden.

  De 41-jarige Engelsman voelde zich vereerd met zijn nieuwe functie binnen de club. "Als iemand die het spelletje geleerd heeft in jeugd van United is het een enorme eer om aan het hoofd te staan van die jeugdwerking en om de normen en waarden bij te brengen aan de volgende generaties United-spelers."

  Butt was al coach van de reserven en was op het einde van het seizoen 2013-2014 even hulptrainer van Ryan Giggs na het ontslag van David Moyes. Als speler speelde hij 387 wedstrijden voor Manchester United en met de club won hij zes landstitels.

  Tweet