• home
 • video
 • pas verschenen

  Duchâtelet: "De boodschap van de fans is aangekomen"

  Roland Duchâtelet gaf een zeldzaam interview op de Charlton-site.

  Het ongenoegen van de Charlton-fans lijkt met de week toe te nemen. In een zeldzaam interview probeert eigenaar Roland Duchâtelet de gemoederen te bedaren. "Ik begrijp de protesten van de supporters. Ze voelen zich even slecht als ik."

  Roland Duchâtelet hield zich de voorbije maanden steeds op de achtergrond bij Charlton, tot grote frustratie van de supporters. Nu de situatie lijkt te ontsporen, grijpt Duchâtelet in.

  In een interview op de site van Charlton geeft de Belg tekst en uitleg bij de gang van zaken. "Ik begrijp de protesten van de supporters. Ze voelen zich even slecht als ik."

  "Hun boodschap is aangekomen en we doen ons best om bij te sturen. Of mijn relatie met de fans slecht is? Ik had tot nu toe niet echt een relatie met de fans, omdat ze me niet kennen."

  "Ik had bij de overname aan de voorzitter gevraagd om het gezicht te worden van de club en een band op te bouwen met de fans. Maar nu Charlton in zwaar weer zit, treed ik op het voorplan om het probleem op te lossen."

  Charlton is de voorbije weken afgezakt naar de degradatiezone. "Ik had niet verwacht dat het ooit zo ver zou komen. We moeten de koppen bij elkaar houden om uit deze miserie te geraken."

  "We waren goed aan het seizoen begonnen, maar toen kregen we een blessurecrisis. De les die we daaruit trekken is dat we een grotere kern moeten hebben in de toekomst."

  José Riga staat nu weer aan het roer, nadat Charlton eerder al Guy Luzon en Karel Fraeye had versleten dit seizoen. "José is heel betrokken. Hij houdt van de club. Hopelijk kan hij hetzelfde flikken als vorig jaar."

  "We hebben fouten gemaakt, maar ik heb altijd uit mijn fouten geleerd"

  Veel fans hopen dat Roland Duchâtelet de club opnieuw van de hand doet, maar daar denkt hij niet aan. "Ik ben hier nog maar twee jaar. Akkoord, we hebben fouten gemaakt, maar bij al mijn andere activiteiten heb ik geleerd uit die fouten. Ik ben ervan overtuigd dat we de club een mooie toekomst kunnen bieden."

  Duchâtelet over zijn relatie met de fans

  Duchâtelet over het seizoen van Charlton