• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-man Ronsse: "D'Onofrio was met recht en reden geliefd"

  Dominique D'Onofrio overleed vrijdag.

  Journalist Alain Rosse volgt Standard al jarenlang en verloor "een vriend" door de onverwachte dood van Dominique D'Onofrio. Hij getuigt met enkele mooie anecdotes bij Sporza radio.

  Alain Ronsse was aangegrepen door het overlijden van Dominique D'Onofrio. "Ik word overvallen door een enorme tristesse."

  "Hij was echt een vriend. Dat kon ook moeilijk anders, want hij straalde warmte uit en was heel joviaal. Hij was ook trouw in de vriendschap. Hij werd met recht en reden door iedereen geliefd, we hadden ook nog regelmatig contact", zegt Alain Ronsse (kleine foto).

  "Hij werd door zijn broer Luciano bij Standard gehaald en hij werd een echte Standard-man. Hij heeft er alles gedaan: coördinator bij de jeugdacademie, sportief directeur, hulpcoach en tot twee keer toe hoofdcoach."

  "Hij was kwetsbaarder dan zijn broer en werd door sommige fans onderschat. Maar binnen het milieu werd hij wel hoog ingeschat op tactisch vlak."

  "Zijn aanpak was ook goed, hij kon overweg met gevestigde waarden, maar ook met de jongeren, denk maar aan Michy Batshuayi. Hoeveel jongeren noemden hem niet "papa"."

  "Ik denk wel dat hij de waardering heeft gekregen die hij verdient. Als je ziet wat zijn dood teweegbrengt, dan voel je toch dat hij iemand is."

  "Hij is ook de eerste die als tv-commentator, maar toch  Standard-man een pint kon drinken met de Anderlecht-fans."

  Vanhaezebrouck: "Meest positieve kerel in voetbalwereld"

  AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft ook mooie herinneringen aan D'Onofrio. "Ik vond hem de meest positieve kerel die er rond liep in de voetbalwereld. Hij lachte altijd en zorgde voor een vrolijke noot in heel dit nerveuze gebeuren."

  "Hij steunde iedereen en was de vriend van de beste en de slechtste trainer. Op elke meeting, samenkomst of uitreiking waar hij bij was, was het altijd lachen geblazen. Zo zie je ook meteen weer de relativiteit van het leven.