• home
 • video
 • pas verschenen

  Laurent Blanc tekent bij als coach van PSG

  Blanc blijft bij PSG.

  PSG heeft het contract van Laurent Blanc met 2 jaar verlengd. De Franse ex-bondscoach ligt nu tot 2018 onder contract bij de Franse grootmacht.

  Laurent Blanc (50) nam in 2013 het roer over van Carlo Ancelotti bij PSG en loodste de Parijse topclub naar ongekende successen.

  Hij kreeg de sterren, bij elkaar gekocht door Qatarese oliedollars, op een lijn en pakte al 8 prijzen, waarbij 2 titels. Dit seizoen is PSG met de vingers in de neus op weg naar een 4e titel op een rij. Het heeft al 24 punten meer dan zijn eerste achtervolger.

  Gisteren plaatste PSG zich nog bijzonder vlot (3-0 tegen Lyon) voor de kwartfinales in de beker en het is ook finalist in de Ligabeker. In de Champions League treft het volgende week Chelsea in de achtste finales.

  Het prachtige rapport dat Blanc kan voorleggen, overtuigde de bestuurders helemaal om zijn aflopende contract met twee jaar te verlengen, tot juni 2018.

  "Het doet me veel plezier dat ik hier coach mag blijven. Ik dank de club, die zich geweldig ontwikkeld heeft, voor het vertrouwen."