• home
 • video
 • pas verschenen

  Dejaegere: "Boussoufa? Hij kan ons iets bijbrengen"

  Brecht Dejaegere probeert met AA Gent morgen tegen Moeskroen een tegenvallende week door te spoelen. Met of zonder Mbark Boussoufa? "De trainer zal wel weten wanneer hij hem op het veld moet zetten", zegt Dejaegere bij Sporza.

  Mbark Boussoufa zit voor het eerst sinds zijn transfer naar AA Gent in de (ruime) selectie van de landskampioen. Welke indruk heeft de aanwinst van AA Gent al aan Brecht Dejaegere gegeven?

  "Hij kan zeker voetballen", zegt de winger bij Sporza. "Je ziet dat Mbark veel ervaring heeft. Of ik verrast was door zijn komst? Ja, dat viel toch compleet uit de lucht. Maar Gent zal wel zijn redenen gehad hebben om hem te halen."

  Boussoufa kan wel uitgroeien tot een concurrent voor Dejaegere op de flank. "Daar heb ik nog niet over nagedacht", knipoogt Dejaegere.

  "Of Boussoufa morgen al zal spelen? Ik ben speler, de trainer is de trainer. Hij zal niet iemand opstellen van wie hij denkt dat hij niets kan toevoegen aan de ploeg."

  "Wolfsburg? Daar zijn we nog niet mee bezig"

  Dejaegere wil na de twee nederlagen tegen Club Brugge tegenstander Moeskroen-Péruwelz niet onderschatten. "Zulke wedstrijden kunnen erg gevaarlijk zijn. We zijn gebrand op een goeie prestatie", klinkt het.

  Zijn de nederlagen tegen Club blijven hangen in de Gentse hoofden? "We hebben geen deuk in ons vertrouwen gekregen, maar het was wel een teleurstelling. Ik heb die week afgesloten en wil goed spelen tegen Moeskroen."

  Volgende week woensdag wacht Wolfsburg in de Champions League. "Maar met die wedstrijd moeten we nog niet in ons hoofd zitten", zegt Dejaegere. "We mogen eerst en vooral Moeskroen niet onderschatten."