• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck: "Deze situatie is voor niemand goed"

  Bram Nuytinck wil bij Anderlecht meer aan spelen toekomen.

  Bram Nuytinck kwam dit seizoen amper in actie voor Anderlecht en daar wordt de Nederlander niet bepaald vrolijk van. "Het is voor niemand goed als ik in deze situatie blijf."

  Afgelopen weekend stond Bram Nuytinck nog eens in de basis bij Anderlecht. Het was nog maar de tweede basisplaats voor de 25-jarige verdediger. De Nederlander beleeft niet meteen topdagen en daarover had hij een gesprek met Voetbal International.

  "Eind vorig seizoen verlengde ik mijn contract tot 2018, dan heb je toch bepaalde verwachtingen", begint Nuytinck. "Met de huidige situatie had ik het begin dit seizoen moeilijk. De eerste twee jaar won ik als basisspeler de landstitel én speelde ik in de Champions League. Fit zijn, maar op de bank zitten, is dan een grote omslag."

  De Nederlander zag vorig seizoen grotendeels in het water vallen door een aanhoudende teenblessure. Toen hij terugkeerde, was hij zijn basisplaats kwijtgeraakt en ook dit seizoen wist hij zich nog niet in de basiself te knokken.

  Toch mocht Nuytinck niet vertrekken tijdens de wintermercato. "Op een gegeven moment stond ik er wel voor open. Al was het maar om ergens een half jaar op huurbasis te spelen. Dat Anderlecht mij niet wil laten gaan, kun je als compliment opvatten, maar ik moet aan mijn toekomst denken. Het is voor niemand goed als ik in deze situatie blijf."