• home
 • video
 • pas verschenen

  Lineker: "Arsenal heeft de verkeerde scout weggeplukt bij Leicester"

  Leicester is de koploper in Engeland.

  In Engeland is Ben Wrigglesworth dezer dagen het gespreksonderwerp. Wrigglesworth, die onder meer Premier League-sensatie Riyad Mahrez ontdekt zou hebben, verhuist van Leicester naar Arsenal. Maar heeft Arsenal wel de juiste scout aangetrokken?

  Ben Wrigglesworth maakte zondag zijn overstap van Leicester naar Arsenal bekend. "Het was een zeer moeilijke beslissing, maar zo'n kans krijg je niet vaak", vertelde Wrigglesworth, die bij Leicester verantwoordelijk was voor de scouting.

  De Engelse voetbalwereld stond meteen in rep en roer, want Wrigglesworth zou verantwoordelijk zijn voor de transfers van onder meer Riyad Mahrez (foto) en N'Golo Kanté.

  Het duo werd door Leicester voor erg weinig geld gekocht bij Le Havre en Caen en speelt dit seizoen de pannen van het dak bij Leicester, waardoor de komst van Wrigglesworth meteen werd gecatalogeerd als "meesterzet van Arsenal".

  Maar Gary Lineker was er als de kippen bij om het enthousiasme bij de Arsenal-fans te temperen. "Ik vind het heel leuk dat Arsenal de verkeerde scout gekocht heeft", reageerde de ex-speler van Leicester en de huidige presentator van Match of the Day in de Engelse pers.

  "Steve Walsh (de assistent-coach bij Leicester) heeft die spelers gevonden. Walsh moest destijds een andere speler gaan scouten, maar kwam met Mahrez terug. Hij heeft het geweldig gedaan. Zijn bijdrage is een belangrijk deel in het succes van Leicester."

  Tweet van Gary Lineker