• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Dortmund-supporters gooien met tennisballen

  Het regent tennisballen in de Mercedes Benz Arena.

  De supporters van Dortmund waren het dinsdagavond niet eens met de ticketprijzen voor bezoekers in Stuttgart. Uit protest gooiden ze met tennisballen. "Want voetbal mag niet alleen voor de rijken zijn", vinden ze.

  Dortmund speelde gisteravond in de kwartfinales van de Duitse beker op bezoek bij VfB Stuttgart. De trouwe supporters van Dortmund waren het niet eens met de ticketprijzen voor de bezoekende fans. Voor de goedkoopste staanplaats moesten ze 19,50 euro betalen, voor een zitje legden ze minstens 38,50 euro neer.

  De eerste 20 minuten bleven 400 supporters weg uit de gasttribune. Toen ze hun zitjes hadden gevonden in de Mercedes Benz Arena gooiden ze tennisballen het terrein op.

  "Omdat voetbal niet alleen voor de rijken mag zijn", vinden de supporters van Dortmund. "Wanneer begrijpen ze dat ook in Stuttgart?", stond er op een spandoek te lezen. "Voetbal moet betaalbaar zijn!"

  De spelers van hun favoriete team tikten de ballen van het veld.

  Verslag Stuttgart - Dortmund (1-3)

  Dortmund won in Stuttgart dankzij doelpunten van Reus, Aubameyang en Mkhitarian.