• home
 • video
 • pas verschenen

  Deal met Sion springt af: "Vanden Borre sluit weer aan bij B-kern"

  We zullen het nog vaker zien: Vanden Borre in de Anderlecht-tribune.

  Anthony Vanden Borre trekt dan toch niet naar de Zwitserse eerste klasse. "De onderhandelingen met Sion zijn afgesprongen", bevestigt zijn makelaar. "Het was geen geldkwestie, wel een sportieve keuze."

  Anthony Vanden Borre zit al een hele tijd op een dood spoor bij Anderlecht. Hij wou deze winter vertrekken, maar dat wordt steeds moeilijker. De onderhandelingen met de Zwitserse eersteklasser Sion zijn op niets uitgedraaid. "En dat had niets met geld te maken", zegt makelaar Fouad Ben Kouider.

  "De club was bereid om de gevraagde prijs te betalen en Anthony een mooi loon uit te betalen. Het was een sportieve keuze. Bij Sion zou hij als defensieve middenvelder moeten spelen, ter vervanging van de geblesseerde Xavier Kouassi. Anthony en ik vinden die positie toch niet helemaal bij hem passen."

  "De kans dat hij nog kan vertrekken wordt heel klein, maar het kan nog. Voorlopig zal Anthony zijn contract met Anderlecht respecteren. Hij zal opnieuw aansluiten bij de B-kern. Hij wil proberen te bewijzen dat hij eigenlijk gewoon in de A-kern hoort."