• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "De Chelsea-fans verdienen een overwinning"

  Chelsea-Manchester United eindigde gisteren op 1-1.

  Chelsea kon gisteren op de valreep nog een puntje sprokkelen tegen Manchester United, maar de ploeg van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard boekt weinig vooruitgang in het klassement. "We hebben al te veel puntendelingen gehad", beseft Courtois.

  Thibaut Courtois en zijn Manchester United-collega David de Gea toonden net als in de heenmatch ook gisteren hun klasse. "Tijdens de eerste helft moest ik meer reddingen doen, na de pauze heeft De Gea uitgepakt met enkele goeie saves", analyseert Courtois de wedstrijd op de website van Chelsea.

  Chelsea veroverde in de extra tijd nog een punt dankzij een doelpunt van Diego Costa. "Het is zeer goed dat we vechten voor een punt, maar we willen wedstrijden winnen."

  "We hebben al te veel puntendelingen gehad om echt te kunnen klimmen in het klassement", zegt Courtois, die met Chelsea vier van de laatste vijf wedstrijden op een draw zag eindigen en 13e staat in het klassement.

  "Zaterdag moeten we thuis tegen Newcastle drie punten pakken. We hebben op Stamford Bridge al te veel gelijkgespeeld en onze supporters verdienen een overwinning."

  Na de ontmoeting met Newcastle wachten confrontaties met PSG (Champions League) en Manchester City (FA Cup). "We moeten die wedstrijden proberen te winnen, want enkel met een finaleplaats in een van die competities kunnen we ons seizoen redden."

  VIDEO: Courtois incasseerde zondag deze schitterende treffer