• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea kan dit seizoen niet meer rekenen op Zouma

  Zouma werd gisteren van het veld gedragen.

  Het seizoen van Chelsea-verdediger Kurt Zouma (21) zit er al op. De Fransman heeft gisteren een zware blessure opgelopen tegen Manchester United.

  Kurt Zouma kwam tijdens de topper tegen Manchester United even voor het uur erg slecht neer na een luchtduel met Marouane Fellaini. De Fransman zakte door zijn knie en werd met een draagbaar van het veld gedragen.

  Chelsea-coach Guus Hiddink hoopte dat de blessure zou meevallen, maar onderzoeken hebben aangetoond dat de onfortuinlijke Zouma een zware blessure aan zijn kruisbanden heeft opgelopen. Hij wordt binnenkort geopereerd en zal zes maanden out zijn.

  De 21-jarige verdediger zal dus ook het EK in eigen land missen. Zouma kon door zijn sterke prestaties bij Chelsea geregeld rekenen op een stek in de selectie van bondscoach Didier Deschamps, maar was door de concurrentie van onder meer Varane, Koscielny, Mangala en Sakho wel niet zeker van een basisplaats.