• home
 • video
 • pas verschenen

  Rekdal: "El Ghanassy was een uitblinker in Noorwegen"

  El Ghanassy was een uitblinker bij Stabæk.

  Een van de opvallendste wintertransfers is die van Yassine El Ghanassy naar KV Oostende. De Marokkaanse Belg die we als dribbelkont maar ook als woelwater kennen, claimt dat hij "volwassen" is en België "spelers zoals hij mist". We legden het voor aan Kjetil Rekdal, coach in Noorwegen, waar El Ghanassy aan zijn wederopstanding werkte.

  El Ghanassy doorkruiste de laatste jaren Europa nadat hij vier jaar geleden bij Gent vertrokken was. Meestal werd het geen succes, maar bij Stabæk in Noorwegen lukte het weer wel.

  De 25-jarige El Ghanassy zweert dat hij "de fratsen" verbannen heeft. We leggen het allemaal voor aan Kjetil Rekdal, ex-Lierse-speler en -coach. Hij is nu trainer in de Noorse competitie bij Valerengen.

  "Yassine heeft alvast een heel goed seizoen achter de rug bij Stabæk, de verrassing van het seizoen. Hij maakte goals, gaf goeie passes en viel op met acties en schitterende raids. "

  "Hij bewees zich als een goeie speler die zeker te goed was voor de Noorse competitie. Hij was een uitblinker over het hele seizoen gezien. Hij had meer kwaliteiten dan de anderen."

  "Ik weet natuurlijk niet wat hij privé deed, maar ik denk wel dat hij zijn fratsen achter zich heeft gelaten. Het was stil en rustig rond zijn persoonlijk leven. Hij is uitsluitend door voetbalprestaties in het nieuws gekomen."

  "Hij heeft zeker veel geleerd door wat hij bij Gent deed om uiteindelijk bij een kleine ploeg in Noorwegen te belanden. Daar werkte hij onder een sterke Amerikaanse coach. Die heeft zeker druk op hem gezet en hem op het juiste pad gebracht."

  "Misschien is Oostende een tussenstap voor hem, maar dan moet hij goeie prestaties neerzetten. Hij moet scoren, assists geven en kansen creëren. Hij is zeker een versterking voor KV Oostende en heeft op zijn 25e nog goeie jaren voor de boeg."

  Drie assists van El Ghanassy in een match