• home
 • video
 • pas verschenen

  João Carlos is nu écht weer een speler van Lokeren

  João Carlos met Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht.

  Lokeren heeft de komst van João Carlos afgerond. De 34-jarige Braziliaanse verdediger heeft op Daknam een contract voor 1,5 seizoen ondertekend, met een optie voor nog een extra jaar.

  De transfer van João Carlos naar Lokeren is geen verrassing. De Braziliaan trainde al enkele dagen mee met het team en speelde tijdens de winterstage zelfs al mee in een vriendschappelijke wedstrijd.

  Voor Carlos, die enkele dagen geleden 34 werd, is Daknam geen onbekend terrein. De Braziliaan verdedigde tussen 2004 en 2008 al de kleuren van Lokeren, waarna hij een transfer naar RC Genk versierde. De verdediger speelde voorts nog bij Anzji Machatsjkala en Spartak Moskou. Nu zat hij op een dood spoor bij Vasco da Gama in Brazilië.

  "Lokeren is geen nieuwe club voor mij, dit is terugkomen bij familie", zegt João Carlos. "Ik heb hier een fantastische tijd beleefd. Ik ken trainer Georges Leekens natuurlijk nog. Hij is een heel gedreven trainer. En ik ken ook nog een paar andere spelers. Met Jaja Coelho vind ik hier ook een landgenoot terug."

  Carlos tekende een contract voor 1,5 jaar, met optie. "Ik wil mijn carrière in schoonheid afsluiten, wat niet wil zeggen dat ik hier kom uitbollen. Ik heb me altijd optimaal verzorgd en denk dat ik nog iets kan betekenen voor de club die me internationaal gelanceerd heeft. Ook mijn familie ziet een terugkeer naar België helemaal zitten."