• home
 • video
 • pas verschenen

  Duchâtelet tovert Riga weer uit zijn hoed om Charlton te redden

  Twee jaar geleden hield José Riga Charlton in de Engelse tweede klasse.

  José Riga gaat weer aan de slag als coach van Charlton. Twee jaar geleden behoedde de 58-jarige Belg de Engelse club van Roland Duchâtelet voor de degradatie naar derde klasse en dat moet hij nu opnieuw doen. Charlton staat 23e en voorlaatste in de Championship, na de 5-0-nederlaag tegen Huddersfield. Dat kostte Karel Fraeye, ook een Belg, gisteren zijn job na amper twee maanden.

  Riga heeft Duchâtelet al vaker uit de nood geholpen bij een van zijn clubs. Twee jaar geleden - net na de overname door de Belgische zakenman - was hij erg succesvol: met zeven zeges en drie draws loodste hij Charlton uit acuut degradatiegevaar.

  Toch kreeg Riga geen contractverlenging van Duchâtelet, maar koos die voor Bob Peeters. Die moest plaats maken voor Guy Luzon (ex-Standard) en die op zijn beurt voor Fraeye.

  De trainers van Duchâtelet konden het sportief niet bolwerken, daarvoor is de kern te zwak. De fans morren al maanden.

  Duchâtelet pleit schuldig: "Voor iedereen die zich verbonden voelt met Charlton is het een teleurstellend seizoen. De raad van bestuur neemt daarvoor de schuld op zich. Sommige zaken - zoals een ongezien aantal blessures - konden we niet voorzien. Maar we hebben ook fouten gemaakt bij de transfers, die we meteen hebben proberen goed te maken in januari."

  "Ook de positie van de hoofdcoach was een belangrijk issue. José leverde hier twee seizoenen geleden uitstekend werk in de korte periode dat hij bij ons was."

  "Hij was erg populair bij de supporters en ik ben ervan overtuigd dat hij ons weer op het rechte spoor krijgt. Er zijn nog 20 wedstrijden in dit seizoen, het is van levensbelang dat we voor elk punt vechten."

  Riga: Charlton-Blackpool-Standard-Metz-Charlton

  Riga heeft niet stilgezeten de voorbije twee jaar. Na zijn eerste periode bij Charlton was hij even bij reeksgenoot Blackpool actief. In de terugronde van vorig seizoen speelde hij met Standard Play-off I, om in juni naar Metz te verhuizen. Een zesde plaats bij de ambitieuze Franse club in december was niet voldoende, waarop de partijen uit elkaar gingen.

  Tweets: