• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Contract Hein was prioriteit 1, contract Kums is prioriteit 2"

  Ivan De Witte: "Een van mooiste momenten als voetbalvoorzitter."

  Gent-voorzitter Ivan De Witte zal zeker goed geslapen hebben na het Gentse gala van de Gouden Schoen. Zijn club kaapte bijna alle trofeeën weg én leverde met Kums, Depoitre en Milicevic het podium van de hoofdprijs. "De eerbetuiging van gisteren was de kers op de taart van een geweldig 2015", savoureert De Witte de feestavond in De ochtend.

  De preses schetst het belang van de Gouden Schoen voor zijn club: "Het is een aanvulling van de reputatie van de club. Het is bekend dat AA Gent uit een zeer diepe put komt. Zoals je weet, spring je niet uit een put, maar kruip je daar uit."

  "Gedurende jaren hebben we dat gedaan. Na de bouw van het nieuwe stadion zijn we stilaan ook sportief succes gaan oogsten. Alle prijzen van gisteren beschouw ik als een erkenning voor al het gepresteerde werk."

  Met deze Gouden Schoen zal de aandacht voor Kums alleen maar toenemen. "Ik denk dat dat geldt voor heel wat spelers van onze ploeg", is De Witte realistisch. "Het werk om dat te stabiliseren en te confirmeren begint vandaag al. Dat zal zo zijn met Kums, maar ook met andere spelers."

  "Wellicht 1 of 2 vertrekkers"

  "We zijn nuchter genoeg om dit succes een beetje te relativeren en vanaf nu al te kijken naar de toekomst", gaat De Witte voort. "We gaan daarbij systematisch te werk. De eerste stap was de verdieping en verbetering van het contract van Hein Vanhaezebrouck. De trainer is toch de architect van onze successen. Hein was prioriteit 1."

  "Het contract van Kums is prioriteit 2. We zullen nu met Sven praten en wellicht daarna ook met andere spelers. De bedoeling is om zoveel mogelijk de kern samen te houden. Al ben ik realistisch genoeg om te beseffen dat er wellicht één of twee spelers zullen vertrekken."