Ga naar de inhoud

meest recent

      Roma neemt afscheid van coach Garcia

       wo 13 januari 2016 12:04
      Radja Nainggolan (r) krijgt een andere coach.
      Nieuws uit het calcio: de Franse coach Rudi Garcia moet opstappen bij AS Roma. Publiekslieveling Luciano Spalletti keert waarschijnlijk terug naar de club van Rode Duivel Radja Nainggolan.

      Rudi Garcia stond al een tijd onder druk in de Italiaanse hoofdstad. De 51-jarige coach kon de resultaten van de voorbije twee seizoenen, toen Roma vicekampioen werd, niet bevestigen. Met een vijfde plaats kan het bestuur niet leven.

      Een trainerswissel moet Roma nieuw leven inblazen. De supporters rekenen op een comeback van Luciano Spalletti (foto). De 56-jarige Italiaan heeft al een overeenkomst gevonden met de Amerikaanse voorzitter James Pallotta.

      Spalletti stond tussen 2005 en 2009 al een keer aan het roer van de club. Hij leidde Roma twee keer naar de Italiaanse beker, een keer naar de Supercup.

      Garcia liet Spalletti wel mooi presentje achter. Volgende maand ontvangt Roma Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.