• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge: "Ons 125-jarig bestaan zal gevierd worden"

  Club Brugge viert in 2016 zijn 125-jarig bestaan.

  Club Brugge heeft gisteren zijn traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden. Naast de sportieve ambities was er ook tijd om stil te staan bij enkele andere dossiers. "We willen bij de start van het seizoen 2019-2020 in ons nieuw stadion spelen", klinkt het.

  Michel Preud'homme blikte op de nieuwjaarsbabbel nog eens terug op de stage van vorige week in Spanje. "Het is altijd goed om er even uit te zijn, maar deze stage was echt cruciaal na onze korte voorbereiding afgelopen zomer", vertelde de Club-trainer.

  "Op enkele spelers na - een virus had enkele spelers geveld - kon iedereen voluit gaan en de basis leggen voor wat komt. Nu zijn we met een voltallige groep - van de 8 geblesseerden zal het merendeel dit weekend klaar zijn - zeer gemotiveerd om ons te tonen."

  Vincent Mannaert stond als CEO uiteraard ook stil bij enkele andere hangijzers. "We hebben in Brugge een draagvlak voor een nieuw stadion, mét de stad Brugge."

  "Een locatie is er, aan de Blankenbergse Steenweg, en als alles goed gaat, spelen we bij de start van het seizoen 2019-2020 in onze nieuwe voetbaltempel."

  "Dichterbij is het nieuwe oefencentrum in Westkapelle, waar we binnen 24 maanden onze intrek kunnen nemen. We blijven wel investeren in Jan Breydel, waar we het comfort van de fans willen verbeteren. En laat het duidelijk zijn: Club Brugge viert in 2016 zijn 125-jarig bestaan en dat zal gevierd worden."