• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "Plezierig om zo mijn debuut te kunnen maken"

  Gillet gisteren bij zijn debuut.

  Het debuut van Guillaume Gillet zondag bij Nantes viel samen met de eerste overwinning voor de Franse club in twee maanden. Onze landgenoot speelde de hele match tegen Saint-Etienne, een match die Nantes won met 2-1. "Het is leuk om zo te starten", zegt Gillet.

  "We kunnen terugblikken op een mooie prestatie, zeker in de eerste helft", zegt Gillet. "Het is een verdiende overwinning en het is natuurlijk leuk om zo te kunnen starten bij je nieuwe ploeg."

  "Ik ben hier maandag aangekomen en heb dinsdag voor het eerst meegetraind. De automatismen zijn dus nog lang niet wat ze moeten zijn, maar we hebben toch al goeie dingen kunnen tonen."

  "Ik voel me nu al zeer goed in deze groep en het zal alleen nog maar beter worden. Ik ben in een jonge bende terechtgekomen, de meeste jongens hebben nog niet zo veel kilometers op de teller. Met mijn ervaring hoop ik hen iets te kunnen bijbrengen."

  "Ik ken Nantes al van toen ik nog een kind was. Als ze me toen gezegd hadden dat ik hier mocht spelen, had ik met twee handen een contract getekend. Ik denk dat mijn gezin en ik gelukkig kunnen worden in deze stad."

  "Nantes is een club met acht Franse titels op zijn palmares. Er zijn weinig ploegen die dat kunnen voorleggen. Ik heb vorig seizoen, toen ik hier met Bastia kwam spelen, ook al ondervonden dat de supporters top zijn. Ze blijven de ploeg in alle omstandigheden door dik en dun steunen."

  "Hoop erbij te zijn op het EK"

  Gillet nam in de kerstvakantie afscheid van Anderlecht. "De lokroep van de Franse competitie was te sterk. Ik heb met Anderlecht een mooie liefdesgeschiedenis beleefd met veel prijzen. Het verhaal daar is op een mooie manier geëindigd. Ik ben door de grote poort buitengegaan."

  "Maar nu telt Nantes. Waarom zouden we dit seizoen de top 6 niet mogen ambiëren? We staan nu 10e op 2 punten van nummer 6 Lyon. Alles kan dus nog. Ik zal me meer dan 100% inzetten om hier succes te behalen. Of ik nog droom van het EK 2016? Ja. Ik heb het WK 2014 op het nippertje gemist, dat was een zware slag. Het EK is een nieuwe kans. Ik hoop er ditmaal wel bij te zijn."