• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in Afspraak in Rio: "Hoop dat het de laatste keer is"

  Ludo Philippaerts mag even niet springen na zijn val. "Ik was volledig weg."

  In de vijfde aflevering van Afspraak in Rio bekomt Ludo Philippaerts van een zware val tijdens een jumping in Frankrijk, traint turnster Laura Waem hard voor het BK, kampt Nafi Thiam in het officieuze WK in Götzis en houdt kankerpatiënte Lindsey De Grande een pakkende speech.

  Ludo Philippaerts bekomt van zijn val

  Springruiter Ludo Philippaerts kwam zwaar ten val tijdens de jumping van Fontainebleau. Bij zijn thuiskomst was hij nog niet helemaal van zijn val bekomen. "Het was de eerste keer dat ik met een ambulance weggevoerd moest worden."

  Laura Waem bereidt zich stevig voor op BK turnen

  Om zich voor te bereiden op het BK houden de turnsters nog een specifieke training voor de wedstrijd. Gymnastiek is een sport die streeft naar perfectie. "Laura heeft al veel vooruitgang geboekt, maar ze moet nog leren omgaan met de stress", zegt bondscoach Kieffer.

  Nafi Thiam begint als leider aan slotrace in Götzis

  Op het officieuze wereldkampioenschap meerkamp, de meeting in Götzis, begint Nafi Thiam als leider aan de afsluitende 800 meter. Waar eindigt Nafi tijdens deze meeting? "Vijf records op zeven onderdelen en een nieuw Belgisch record is mooi."

  Lindsey De Grande geeft een indrukwekkende speech

  Lindsey De Grande leidt aan chronische leukemie en is meter van Levensloop, een evenement van de Stichting tegen Kanker. Ze geeft een indrukwekkende speech: "Ik blijf dromen. Wij weten dat we niet moeten uitstellen tot morgen, maar elk moment ten volle moeten koesteren."

  Afspraak in Rio, elke maandag om 20.40u op Eén.