• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloftevolle Igor Decraene (18) is overleden

  Decraene werd vorig jaar wereldkampioen tijdrijden bij de junioren.

  Schokkend nieuws uit de Belgische wielerwereld: Igor Decraene is niet meer. De wereldkampioen tijdrijden bij de junioren liet afgelopen nacht het leven op amper 18-jarige leeftijd.

  Igor Decraene (18), afkomstig uit Waregem, veroverde in 2013 in Firenze de wereldtitel tijdrijden bij de junioren. Decraene kende door blessureleed in 2014 een moeilijk seizoen, maar werd deze week door de KBWB geselecteerd om volgende maand zijn titel in Ponferrada ter verdedigen.

  Decraene, die als een van de grootste Belgische talenten gold, was ook Belgisch en provinciaal kampioen tijdrijden bij de junioren.

  "Onze gedachten zijn bij de ouders, broers en familie van Igor. We wensen hen veel sterkte. We waren zo trots dat we Igor mochten kennen als renner, maar vooral als een supergast. Rust in vrede, Igor, eeuwige wereldkampioen", meldt zijn ploeg, de Tieltse Rennersclub.

  Voorlopig is het nog onduidelijk in welke omstandigheden Decraene om het leven is gekomen. Zijn team, de Tieltse Rennersclub, heeft het in een mededeling over een "smartelijk ongeval". Volgens verschillende officiële instanties gaat het om een wanhoopsdaad.

  Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

  KBWB: "Zwarte dag voor het Belgische wielrennen"

  • Koen Dutroit (ploegleider Tieltse renners): "Mijn eerste gevoel was ontkenning, maar dat is nu omgeslagen naar ongeloof. Igor was een sympathieke jongen. Hij was zeer beleefd en hield ondanks zijn wereldtitel de voetjes op de grond. Het parcours van het WK (volgende maand in Spanje, red) lag hem. Hij ging daar nog eens uitpakken. Voor onze ploeg en het wielrennen is het een zwarte dag. Hij was zo beloftevol. Er stond hem een zeer grote carrière te wachten."
  • Tom Van Damme (voorzitter Belgische Wielrijdersbond): "Dit is een zeer zwarte dag voor het Belgische wielrennen. Igor was afgelopen week nog op stage met de nationale ploeg voor junioren ter voorbereiding van het WK op de weg in Ponferrada. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn familie en vrienden. We wensen hen ontzettend veel sterkte in deze moeilijke periode."

  Igor Decraene werd in 2013 WK tijdrijden bij de junioren

  Een portret van Igor Decraene in Reyers Laat

  Reacties op Twitter op het overlijden van Igor Decraene