nu live

  1. 00 uur 50. Belgische dames op 1'17" en 4'09". In het triatlon naderen we het einde van het fietsen. We hebben een kopgroepje van 5. Een Braziliaanse volgt op 35 seconden en dan heeft zich een achtervolgende groep gevormd van 11. In die groep, met een achterstand van 1'17" op de leiders: Valerie Barthelemy. Claire Michel vergaat het minder goed. Zij volgt op ruim 4 minuten. .
  2. 00 uur 29. Tropische storm kan schema in de war sturen. Het weer in Tokio is niet best. In het triatlon, dat door het slechte weer een kwartier later begon, zagen we al enkele schuivers. Door de regen is het wegdek spekglad geworden. Er is voor vandaag de doortocht van de tropische storm Nepartak voorspeld. Mogelijk kan een aantal wedstrijden in de openlucht niet doorgaan. .
  3. 00 uur 25. Wordt Casse olympisch kampioen? Mogelijk sleept ons land vandaag een tweede medaille in de wacht. Na het zilver voor Wout van Aert is het uitkijken naar Matthias Casse. Onze judoka gaat alleen maar voor het hoogste in de categorie tot 81 kilogram. Casse is de regerende wereldkampioen en nummer 1 van de wereld, maar heeft met de Israëliër Sagi Muki en de Georgiër Tato Grigalashvili, respectievelijk tweede en derde op de IJF-ranking, enkele te duchten tegenstanders. Casse kan hen dankzij een gunstige loting wel pas in de finale tegenkomen. .
  4. 00 uur 15. Belgische dames 17e en 27e. In het triatlon is Valerie Barthelemy als 17e aan het fietsen begonnen. Claire Michel volgt als 27e. .
  5. 00 uur 10. Lekkere sportbrokken! Ook vandaag ligt er heel wat lekkers op de plank. In het artikel hierboven vatten we het programma van vandaag in grote lijnen voor u samen. .

  olympische spelen

  de belgen in tokio

  ander sportnieuws