Ga naar de inhoud

Fenix-Deceuninck in de Sporza Wielermanager: "Schweinberger is grootste speerpunt, Pieterse kan verrassen in Strade"

 za 24 februari 2024 08:42

Om jullie op weg te zetten in de eerste vrouweneditie van de Sporza Wielermanager stellen we één voor één de topteams voor. Afsluiter van onze reeks: Fenix-Deceuninck door de ogen van ploegleider Michel Cornelisse.

Kopvrouwen

  • Christina Schweinberger (€6M): "Ons grootste speerpunt in de klassiekers. Christina eindigde vorig jaar 5e in Gent-Wevelgem, 8e in de Omloop het Nieuwsblad en 8e in de Classic Brugge-De Panne."

    "Maar vooral haar 5e plek op het WK is veelzeggend. Als je dat kan op zo'n parcours, ben je gewoon heel goed. Christina is een ruwe diamant die zelf niet altijd weet hoe hard ze kan fietsen. Maar ze is heel leergierig en ontwikkelt zich heel snel."

    "Onze ambities met Christina dit voorjaar? Als je in de top 10 kan eindigen, dan kan je ook op het podium staan. En dan is er veel mogelijk."

  • Puck Pieterse (€5M): "2024 wordt een belangrijk jaar voor haar met de Spelen in Parijs. Maar Puck zal ook te bewonderen zijn in een aantal klassiekers. Ze rijdt al zeker de Omloop en de Strade."

    "Puck is een mooie renster die graag aanvalt. Vanaf 2025 zal ze misschien een uitgebreider wegprogramma rijden. Dat zal haar een nog sterkere veldrijdster maken."

  • Marthe Truyen (€4M): "Stond vorig jaar op het podium van Parijs-Roubaix. Na die 3e plek in de Hel zijn haar ogen opengegaan en is ze volwassener geworden."

    "Ik ben ervan overtuigd dat Marthe ook een goede Parijs-Roubaix kan rijden vanuit het peloton. Ook in koersen zoals Dwars door Vlaanderen en de Omloop Het Nieuwsblad kan ze scoren. Zeker als ze met een select groepje naar de streep gaat, want Marthe is snel."
Puck Pieterse zal dit jaar meer in de klassiekers te zien zijn.
Puck Pieterse zal dit jaar meer in de klassiekers te zien zijn.

Mogelijke revelaties

  • Julie De Wilde (€4M): "Vorig jaar hebben we met Julie op de sprint gegokt. Maar als je moet sprinten tegen Kopecky en Wiebes, dan weet je dat het moeilijk wordt. Dit jaar gaan we aanvallender koersen met Julie."

  • Pauliena Rooijakkers (€4M): "Nieuwkomer in de ploeg. Pauliena eindigde 2 weken geleden 6e in de UAE Tour en zal ook in de klassiekers finales rijden. Ze zorgt er ook voor dat de ploegmakkers boven zichzelf uitstijgen."

Andere interessante rensters

  • Yara Kastelijn (€5M): "Eindigde vorig jaar in de top 5 van een handvol klassiekers. Met Yara gaan we lekker aanvallend koersen, vooral als het bergop gaat."

  • Sanne Cant (€3M): "Zonder die verschrikkelijke val was ze vorig jaar in de top 10 van Parijs-Roubaix geëindigd. Sanne lijkt soms meer plezier te hebben op de weg dan in het veld. Ze doet het op de weg even goed als collega-veldrijdsters die in de cross voor haar eindigen. Parijs-Roubaix is weer haar hoofddoel dit voorjaar."

  • Ceylin del Carmen Alvarado (€3M): "Zal dit jaar meer in de klassiekers te bewonderen te zijn. Niet zozeer in de Vlaamse koersen, wel in de Ardennen-klassiekers."
Ceylin Alvarado zal ook klassiekers rijden.
Ceylin Alvarado zal ook klassiekers rijden.

Doel in de klassiekers

"Het mooie van onze ploeg is dat we vooral investeren in de begeleiding van de rensters. En dat is te danken aan de broers Roodhooft", zegt ploegleider Michel Cornelisse.

"Voor vorig seizoen had nog nooit iemand van Schweinberger gehoord. Maar dankzij de goede begeleiding is ze volledig doorgebroken bij ons."

"Wat onze ambities zijn in de klassiekers? Ik denk dat een podium in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix tot de mogelijkheden behoort", zegt Cornelisse. "Stiekem droom ik van een overwinning met Schweinberger."

"Maar ook Truyen kan lang meegaan en sprinten voor het podium. En misschien kan Pieterse verrassen in de Strade Bianche. We hebben in elk geval een mooie uitgebalanceerde ploeg."

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2024!
Stel je ploeg samen
Gerelateerd: