Volle focus op beste derde worden? Duitsland rolt na Belgian Cats ook Japan op in groep C

 do 1 augustus 2024 12:57
Duitsland en Japan zijn groepsgenoten van de Belgian Cats.

De Belgian Cats weten wat hen te doen staat. Na de nederlaag tegen Duitsland, hebben onze oosterburen ook Japan geklopt in hun tweede groepsmatch. De Japanse vrouwen konden maar 1 quarter gelijke tred houden en gingen onderuit met 64-75. Een logisch gevolg: de Belgen kunnen niet meer als 2e doorstoten in groep C, tenzij ze een gigastunt bewerkstelligen tegen topfavoriet Team USA.

Met een droomscenario in het achterhoofd keken de Belgian Cats - die moeten hoofdrekenen na hun nederlaag op speeldag 1 - aandachtig naar het duel tussen Japan en Duitsland.


De perfecte uitkomst in kwestie: een nipte zege van Japan, liefst met een zo laag mogelijke score. Zo konden de Belgen alles nog in eigen handen nemen richting plek 2 in groep C.


"Heel leuk", dachten de Duitsers vast. Die simpelweg hun goede flow wilden voortzetten. Zelfs zonder center Nyara Sabally, die een lichte hersenschudding opliep na een botsing, namen de Duitse vrouwen snel de touwtjes in handen.

 

Japan was onmondig achter de driepuntlijn, een fysiek Duitsland heerste dan weer onder de ring en in de combinatie. 16-21 was meteen een duidelijke kloof na het eerste kwart.

Slecht nieuws voor de Belgische kijkers, al kregen zij even hoop in het tweede kwart. De Japanse vrouwen vonden elkaar plots en hielden zowaar gelijke tred.

 

Met een leuke buzzer beater stond de 36-41-ruststand op het bord.


Maar toen beslisten de Duitsers dat het welletjes was. Ze duwden door en controleerden de match uit: 64-75. Zo zijn de Cats uitgeschakeld voor plek 2 in hun groep, tenzij ze vanavond een stunt van formaat uit hun hoed toveren met een zege tegen Team USA.


Anders wordt de schade beperken tegen de VS én fel uithalen tegen Japan het devies om beste derde te worden en alsnog door te stoten.

belgian cats op olympische spelen 2024

match om brons
België Australië 81-85
halve finales
Frankrijk België 81-75
kwartfinale
Spanje België 66-79
groep C
Duitsland België 83-69
Verenigde Staten Japan 102-76
Japan Duitsland 64-75
België Verenigde Staten 74-87
Japan België 58-85
Duitsland Verenigde Staten 68-87
stand in groep C
    M W V +/- ptn
1. Verenigde Staten 3 3 0 +58 4
2. Duitsland 3 2 1 +6 4
3. België 3 1 2 0 4
4. Japan 3 0 3 -64 2

De groepsfase wordt gespeeld in het Stade Pierre-Mauroy in Rijsel. De top 2 van de 3 poules plaatst zich voor de kwartfinales, samen met de beste 2 nummers 3.

Gerelateerd: