VIDEO - Cercle-speler Alan Minda scoort nu ook op Copa America met geweldige rush vanop eigen helft

do 27 juni 2024 11:11
Alan Minda scoorde voor het eerst in het shirt van Ecuador.

Op de Copa America heeft Ecuador tegen Jamaica zijn eerste overwinning gepakt. In het slot van de wedstrijd maakte Alan Minda van Cercle Brugge een wondermooi doelpunt door vanop zijn eigen helft te vertrekken en de bal binnen te leggen. In dezelfde groep is Venezuela zeker van de kwartfinales door te winnen van Mexico.

Alan Minda was vannacht niet aan zijn proefstuk toe. Dit seizoen scoorde de Cercle-speler al op een soortgelijke wijze tegen Club Brugge. Toen vertrok hij zelfs vanuit zijn eigen zestien en hield hij 4 man aan de praat vooraleer hij afwerkte.

Tegen Jamaica had de Ecuadoriaan minder tegenstand. Hij dribbelde voorbij 2 verdedigers en legde in de toegevoegde tijd de 3-1-eindstand vast.

Eerder was Ecuador tegen Jamaica al vroeg op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Kasey Palmer.

Net voor de rust kregen de Ecuadorianen dan nog een penalty. Het 17-jarige talent Kendry Paez - vanaf juli 2025 een speler van Chelsea - scoorde en werd daarmee de 2e jongste doelpuntenmaker ooit op de Copa America.

Na de rust kon Jamaica nog milderen via Michael Antonio. Het eerste doelpunt ooit van het land op het toernooi. Een gelijkmaker zat er niet meer in.

Venezuela naar kwartfinales

Met Venezuela kennen we, na Argentinië, een tweede kwartfinalist. Tegen Mexico won het met 1-0 na een penalty van Salomon Rondon.

Mexico en Ecuador zullen op de volgende speeldag in een onderling duel uitmaken wie met Venezuela mee naar de kwartfinales mag.