Ga naar de inhoud

VIDEO - Remco Evenepoel blijft lang zitten na massale valpartij in Dauphiné, maar kruipt weer op de fiets

 do 6 juni 2024 14:16

Het wielerjaar 2024 blijft ongenadig slachtoffers maken. Bij een massale valpartij op de glibberige wegen in de Dauphiné schoof het halve peloton onderuit. Onder meer favorieten Remco Evenepoel - die lang bleef zitten, maar dan toch weer rechtsprong - en Primoz Roglic lagen erbij. De rit werd meteen geneutraliseerd en zou niet meer hervat worden.

Een horrorseizoen dat maar niet lijkt op te houden. In de Dauphiné werd het peloton weer getroffen door een gigantische valpartij.

 

En opnieuw bleven de grote favorieten niet gespaard.

 

Op 21 km van de aankomst van een onschuldige sprintersrit, over weliswaar spekgladde wegen, gleed Remco Evenepoel samen met een heel pak anderen onderuit. De rit werd meteen geneutraliseerd en zou niet meer hervat worden.

 

Eerst bleef de gele trui lange tijd zitten in de graskant terwijl hij naar de schouder tastte, waarna hij toch weer wankelend op de fiets kroop. Een goed signaal dat de schade van de schuiver al bij al beperkt blijft voor Evenepoel?

 

In de laatste 20 geneutraliseerde kilometers bevestigde onze landgenoot die signalen door vlot - zelfs met de glimlach - naar de aankomst te peddelen. Daar stelde hij de Belgische fans gerust in het flashinterview: "Het gaat oké met mij". 

Ook andere Tourfavorieten Primoz Roglic en Juan Ayuso ontsnapten niet aan het onheil, maar konden hun tocht wel hervatten. 

 

Van zowat het halve peloton dat over het asfalt gleed, was het toch weer Visma-Lease a Bike dat het zwaarst in de klappen deelde. Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk werden in de ambulance afgevoerd.

 

Nog slachtoffers voor wie het vanavond schade opmeten zal zijn: Tim Wellens, Ilan Van WilderTao Geoghegan Hart, Jai Hindley ...

Een toeschouwer filmde de valpartij:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De schade is groot na de massale valpartij:

Gerelateerd: